A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Hálatelt szívvel - személyes élmények a NEK-ről

2021. október 13. (szerda) 20:37

magyarovarAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson többen is részt vettek egyházközségünkből. A Szent Krisztina-kórus – ahogy arról már olvashattak – a több mint 2000 tagú összkar része volt. A személyes élményeiről írt Krass Károlyné.

Tegyél el eggyel több befőttet!

2021. október 10. (vasárnap) 11:17

Csapó István fotójaKözel 100 befőttet hoztak a Kedves Testvérek karitászcsoportunk "Tegyél el eggyel több befőttet" akciójára. Befőtt, savanyúság, szörp, lekvár, méz, szárított fűszer, aszalt gyümölcs és még néhány különlegesség került a kínáló asztalra.

Fülöp Tamás diakónusként szolgál itthon

2021. október 7. (csütörtök) 15:41


16-01-1


Nagy öröm számunkra Tamás testvérünk diakónussá szentelése és most különlegesen is örülhetünk, mert a hétvégén, azaz október 9-én este és 10-én délelőtt itthon teljesít majd szolgálatot, így személyesen is találkozhatnak vele a Kedves Hívek.

Fülöp Tamás diakónussá szentelése - élő közvetítés Rómából

2021. október 1. (péntek) 8:50

A szentmise 9 órakor kezdődik

https://www.youtube.com/embed/JlQiZr9GCeo

Szentségimádás szentelendő diakónusért

2021. szeptember 30. (csütörtök) 8:30

Fülöp TamásMa a szentmise előtt 17.00 órától szentségimádási órát tartunk, melyben Fülöp Tamásért imádkozunk, akit pénteken szentelnek szerpappá/diakónussá Rómában. szeptember 30-án este az ünnepélyes vesperás (esti dicséret) keretében tesz hitvallást valamit esküt, melyben hűséget fogad a pápának és saját Egyházmegyéjének. A vesperást a kollégium növendékeivel együtt imádkozza Kurt Koch bíboros, az Egység Pápai Tanácsának elnöke, aki másnap, azaz október 1-jén a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisében szenteli diakónussá és pappá a jelölteket a római Loyolai Szent Ignác templomban.

Terményáldás

2021. szeptember 30. (csütörtök) 8:00

Forrás: majsaplebania.huVasárnap (október 3.) a 9.30-kor kezdődő szentmise keretében hálát adunk Istennek mindazért a sok terményért, amelyekkel megajándékozott bennünket. Éppen ezért mindazok, akik szeretnék kifejezni hálájukat és szeretnék megáldatni terményeiket egy kosárban hozzanak kertjük gyümölcséből, zöldségéből vagy éppen saját termelői mézükből, hogy a szentmise után ünnepélyesen megáldhassuk azokat. Az így megáldott gyümölcsöket, zöldségeket szétoszthatják családtagjaik, barátaik között vagy éppen a hívek közösségében.

Fülöp Tamás diakónussá szentelése

2021. szeptember 27. (hétfő) 9:00

forrás: Collegium Germanicum et HungaricumNagy öröm mindannyiunk számára, hogy Istenünk a mi  plébániai közösségünkből is meghívott fiatalokat a papi szolgálatra és közülük Fülöp Tamás testvérünk már a szerpapszentelés  küszöbén áll.

Tamás szentelése Rómában a Loyolai Szent Ignác templomban lesz 2021. október 1-jén 9.00 órakor, amelyet interneten is lehet majd élőben követni. Honlapunkon október 1-jén 8.50-kor jelenik meg a link, de a hirdetésekben is megtalálható.

NEK egy kórus szemszögéből

2021. szeptember 27. (hétfő) 8:55

Ezzel a címmel jelent meg Szent Krisztina kórusunk karvezetőjének, Szalainé Sándor Katalinnak gondolatai a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. A teljes cikk ITT olvasható.

Fájdalmas Szűzanya ünnepe a Háromtölgy kápolnánál

2021. szeptember 15. (szerda) 8:00

008-haromtolgy-kulsoVasárnap (szeptember 19.) a Háromtölgy-kápolnához zarándokolunk el, hogy az előző évekhez hasonlóan megemlékezzünk a Fájdalmas Szűzanyáról. A szentmise 15.00 órakor kezdődik, melynek celebránsa és szónoka Radnics Zoltán SchP, a magyaróvári piarista iskola tanára és házfőnök. Előtte rózsafüzér is lesz.

Katekézis és bibliaismeret

2021. szeptember 13. (hétfő) 8:00

Szerdánként újra elkezdjük a felnőtt katekéziseket, de egy újabb lehetőséget is biztosítok, mégpedig megismerkedhetünk a Szentírással. Így minden szerdán lesz felnőtt katekézis, de az egyik héten a katekizmussal foglalkozunk (páratlan hét), vagyis folytatjuk hitismereteink elmélyítését, a másik héten pedig bibliaismereteinket gyarapítjuk (páros hét). Mindkét közösségi együttlétre mindenkit szeretettel várok! A pontos időpontok a faliújságon és a honlapon olvashatók! Most még a templomban találkozunk