A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Október 20. Misszók vasárnapja

2019. október 13. (vasárnap) 18:00

fotó: http://papaimisszio.hu/hu/diocese/zone:VilagegyhazOktóber 20-án, vasárnap lesz a Missziók vasárnapja. Szentatyánk ez év októberére rendkívüli missziós hónapot hirdetett, hogy az Egyház "különleges módon élje meg a misszió hónapját, és ezzel ünnepeljük meg XV. Benedek pápa Maximum illud kezdetű Apostoli buzdítása kihirdetésének 100. évfordulóját". Törekedjünk a hónap minden napján imádkozni a missziókért, ugyanakkor a vasárnapi perselyadományunkat is a missziók javára fordítjuk. Legyen nyitott a szívünk a missziók, a missziókban szolgálatot tevő papok és szerzetesek, illetve világi személyek felé!

Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónájának főünnepe

2019. október 8. (kedd) 0:00

Magyarok Nagyasszonya kápolna a Szent Péter bazilika altemplomában - forrás: magyarkurir.huMa van Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpatrónájának főünnepe. A szentmise keretében mi is felajánljuk újra Magyarországot a Boldogságos Szent Szűz anyai oltalmába és kérjük hathatós segítségét, hogy a krisztusi úton haladjon tovább nemzetünk és lelkében megújulva kovászként éljen Európa szívében. Érezzünk felelősséget magyar nemzetünkért, magyar hazánkért és minél többen imádkozzunk egy szívvel, lélekkel ezen az estén.

Október a rózsafüzér hónapja

2019. október 7. (hétfő) 21:35

rozsafuzerOktóberben, a RÓZSAFÜZÉR hónapjábanminden hétköznapi szentmise előtt 17.25-kor elimádkozzuk a rózsafüzértKivételt képez a hétfői nap, amikor egy tizedet imádkozunk a reggeli szentmise előtt. Vasárnap pedig jó lenne szintén a szentmisék előtt egy-egy tizedet elimádkozni. Aki teheti, vegyen részt ezen a közös imádságon is, hogy a Boldogságos Szűzzel együtt kiesdjük Isten oltalmát és segítségét egyházközségünkre.

Egyházi zenével köszöntötték a Zene világnapját

2019. október 3. (csütörtök) 13:00

Zene világnapja - 2019.Egyházközségünk Szent Krisztina kórusát hívta meg a Hansági Múzeum, hogy a Zene világnapja alkalmából koncertet adjon. Október 1-jén este hat órakor a Cselley-ház nagytermében egyházi témájú festmények között csendültek fel a vallásos témájú dallamok. 

Szolgálni embertől emberig - Önkéntes találkozót szervezett a Győri Egyházmegyei Karitász

2019. október 3. (csütörtök) 12:45

Egyházmegyei karitászcsoportok találkozójaSzeptember utolsó szombatján rendezték meg a Győri Egyházmegyében tevékenykedő karitász-önkéntesek első találkozóját. A hagyományteremtő szándékkal megszervezett találkozóra mintegy 80 önkéntes érkezett az egyházmegye minden szegletéből. Egyházközségünk karitászcsoportja is képviselte magát a rendezvényen.

2. Befőttvásár

2019. október 1. (kedd) 8:00

2. BefőttvásárEgyházközségünk karitászcsoportja a hétvégén tartotta a 2. Befőttvásárt. A templom bejárata mellett azt a közel 100 üvegnyi finomságot helyezték el, amelyet a Kedves Testvérek ajánlottak fel a "Tegyél el egyel több befőttet" felhívásra. A lekvárokért, savanyúságokért 138.930 forint adományt folyt be. Isten fizesse meg sokszorosan az adakozók jóságát!

Szülői értekezlet az elsőáldozók szüleinek

2019. szeptember 30. (hétfő) 12:01

TemplomunkSzombaton, október 5-én szülői értekezletet tartunk az elsőáldozásra készülők szülei részére a templomban 10.00 órakor. Kérem, hogy minden érintett vegyen részt rajta és hívjuk fel ismerőseink figyelmét is erre!

Évfolyammise ötödik osztályosoknak

2019. szeptember 30. (hétfő) 12:00

ÉvfolyammiseEbben a tanévben is szeretnénk havonta egyszer ún. évfolyammiséket ünnepelni, amikor a többiekkel együtt, de különösképpen várjuk a meghívott évfolyam hittanosait. Október 6-án 9.00 órára szeretettel várjuk az ötödikeseket. A hitoktatók jelzik majd az osztályokban is.

Leendő bérmálkozóinknak, szüleiknek ajánlva

2019. szeptember 23. (hétfő) 22:00

https://www.youtube.com/embed/Ezm4G0MbKJw

Bibliamegáldás Szentírás vasárnapján

2019. szeptember 23. (hétfő) 8:00

Forrás: szitkonyvek.huVasárnap, szeptember 29. egyben a Szentírás vasárnapja is, ezért a szentmisék végén megáldjuk az otthoni szentírásokat. Aki szeretné megáldatni otthon használt Bibliáját hozza magával a szentmisére. Különösen buzdítom erre a gyerekeket! Aki szeretne beszerezni katolikus Szentírást, megteheti a plébánián.