A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

"Jöjjetek, imádjuk!" - világméretű szentségimád Úrnapja vigíliáján

2019. június 17. (hétfő) 8:00

"Minden forrásom belőle fakad"Szombaton (június 22.) szeretettel csatlakozunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus világméretű szentségimádásához, és az előzö évhez hasonlóan az Úrnapja vigíliáján 17.00 órától a szentmise kezdetéig szentségimádási órát tartunk a templomunkban. 

Krisztus Szent Teste és Vére főünnepe, Úrnapja

2019. június 16. (vasárnap) 8:00

Úrnapja (2018.)Idén június 23-án lesz Krisztus Szent Teste és Vére főünnepe, azaz Úrnapja. Az előző évekhez képest változás lesz az ünneplésben, mert június 23-án (vasárnap) a szentmise 10.00 órakor kezdődik, majd ezt követően lesz az úrnapi körmenetet itt a templom körül. Kérem az elsőáldozó lányokat, hogy jöjjenek a körmenetre szirmot hinteni!

Méry László egyházközségünkben lesz segédlelkész - személyi változások a Győri Egyházmegyében

2019. június 15. (szombat) 17:25

Középen Méry László magyaróvári segédlelkészVeres András megyéspüspök a Győri Egyházmegyében 2019. július 1-jei és augusztus 1-jei hatállyal az alábbi változtatásokat rendelte el. Méry László újmisés atyát kinevezte a magyaróvári plébánia segédlelkészévé. Both Zoltán újmisés atyát kinevezte a soproni Városplébánia segédlelkészévé.

Eskü a Nagyboldogasszony-székesegyházban

2019. június 15. (szombat) 7:00

Eskü a Nagyboldogasszony-székesegyházban

Az egyházmegye szívében, a Nagyboldogasszony-székesegyházban bensőséges szertartás volt tegnap este. A szentelendő diakónusok tartottak szentségimádást elöljáróik jelenlétében. Both Zoltán, Méry László és Varga Gábor diakónusokat ma délelőtt szenteli áldozópappá Dr. Veres András megyéspüspök.

Családi nap - Szent László ünnepség - Idősek estje

2019. június 13. (csütörtök) 6:30

Családi napJúnius 30-án, vasárnap ismét benépesül a magyaróvári plébániatemplom környéke. Délelőtt családi napot tartunk színházi előadással, koncerttel, kézműves termékekkel, főzőversennyel. Délután Both Zoltán mutat be ünnepi szentmisét, és ad újmisés áldást, amit a Szent László ünnepség követ. Este a Kühne Koncert Fúvószenekar, a Zöldorom Egyesület, Éles István humorista és a Závori Duó lép fel.

Részletes program a képre kattintva érhető el. 

"Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek."

2019. június 12. (szerda) 13:00

Forrás: gyor.egyhazmegye.huA Győri Egyházmegye honlapján a június 15-én áldozópappá szentelendők gondolatait olvashatjuk, köztük Both Zoltánét, aki egyházközségünkben töltötte az elmúlt esztendőt. Az áldozópapságra készülő diakónusok egyúttal hívnak minden jószándékú hívőt, hogy a szentelés vigíliáján együtt imádkozzanak velük. Ezen a szentségimádási órán tsznek ígéretet az Egyház szolgálatára.

Szent László-napi főzőverseny

2019. június 11. (kedd) 20:00

Szent László-napi főzőverseny 2018.Szeretettel szólítunk meg minden Mosonmagyaróváron lakó, vagy a városhatáron kívül élő, főzni szerető férfit és hölgyet, szakácsot, szakács tanulót, családot, iskolát, baráti társaságot, civil szervezetet, hogy nevezzenek be a Szent László téren tartandó a     "Szent László-nap szakácsa" címért folyó szabadtéri – szabadtűzű csapatversenyre.

Az egy (vezető) szakács és három segítő (kukta) összetételű csapatok a "Levesek és egytáltételek", illetve a "Pecsenyék és sültek" kategória egyikében indulhatnak.

Nevezés:


Dominus vobiscum - latin nyelven Pünkösdvasárnap

2019. június 9. (vasárnap) 15:00

PünkösdvasárnapPünkösd az Egyház harmadik legnagyobb ünnepe: a Szentlélek eljövetelét idézi fel a liturgia. Az apostolok bátran kezdik hirdetni az Evangéliumot a különböző nyelveken beszélőknek. Egyházközségünkben a plébániai szentmisét – az Igelitugia kivételével – latin nyelven imádkoztuk. Ez ugyanis az Anyaszentegyház hivatalos nyelve, a népnyelv használata csak megengedett. Minden hívőnek törekednie kell arra, hogy latinul is tudja a válaszokat. Ebben egy kétnyelvű – magyar-latin – lap volt a segítségre.

Karitászosok a Magyar utcán

2019. június 9. (vasárnap) 14:00

Magyaróvári Katolikus Karitász

A környezetszépítő világversenyen Mosonmagyaróvár is megméretteti magát. A Belvárosi Üzletkör Egyesület felkérte egyházközségünk karitászcsoportját, hogy június 9-én, pünkösdvasárnapján legyenek kinn a Magyar utcán 9-től 12 óráig.

Egyházközségünk imaórája a Missziós Kereszt előtt

2019. május 27. (hétfő) 8:00

Imaóra a Missziós Kereszt előttMájus 24. és 26. között az országjárás során a mosoni plébániatemplomban állították fel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképét, a Missziós Keresztet. Egyházközségünk hívei, papjai nemcsak a péntek esti püspöki szentmisén vettek részt az esperesi kerület papságával, hanem szombat délután egy órás szentségimádást is tartottak a magyar szentek és boldogok ereklyéit magában foglaló kereszt és a kihelyezett Oltáriszentség előtt.