A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Szent István királyunk főünnepe

2019. augusztus 23. (péntek) 22:00

Mozgóképes összeállítás Szent István királyunk főünnepének esti szentmiséjéről.

https://www.youtube.com/embed/_ws4MQKIeIw 

Tanszereket gyűjt karitászcsoportunk

2019. augusztus 19. (hétfő) 15:15

iskolakezdes-karitaszEgyházközségünk karitászcsoportja idén is meghirdeti iskolakezdési akcióját. Jövő szombaton és vasárnap (augusztus 24. és 25.) az esti szentmise végéig fogadjuk a templom bejáratával szemben lévő oltárnál az felajánlásokat.

 

Olyan jó állapotban lévő iskolatáskát, tornazsákot várunk, amelyre gyermeküknek már nincs szüksége, de másnak még alkalmas lehet a tanévre. Az adományok kiválasztásánál gondoljanak arra, hogy saját gyermekükön, unokájukon szívesen látnák-e. Akinek már nagyobbacska a gyermeke, vagy éppen még nem jár iskolába, hozhat új színes ceruzát, grafitceruzát, tollat, radírt, filctollkészletet stb. is.


Azok a szülők pedig, akik úgy érzik, hogy gyermeküknek, gyermekeiknek szükségük lenne iskolatáskára, tornazsákra, színes- és grafitceruzára, jöjjenek el augusztus 26-án, hétfőn 16 és 19 óra között a Templom utcai közösségi házba, ahol Egyházközségünk Karitászcsoportjának munkatársai várják őket.

Szentmise saját szándékokra

2019. augusztus 18. (vasárnap) 16:00

SzentmiseVasárnap, augusztus 25-én az esti szentmisét ismételten közös szándékra ajánljuk fel. Templomunkban a hátul kihelyezett pulpitusnál lehet szándékot kérni. A borítékra írjuk rá a szándékot és adományunkat helyezzük a borítékba, majd dobjuk a nyílásba. Ebben a szentmisében mindazokért imádkozunk, akik kérik.

Szentmisék Szent István királyunk főünnepén

2019. augusztus 18. (vasárnap) 8:00

Augusztus 20-án, azaz kedden, Szent István királyunk főünnepén reggel 8 órakor és este 18 órakor lesz szentmise templomunkban. Az esti szentmise keretében adunk hálát az új kenyérért. Megáldjuk azt, majd a szentmise után szétosztjuk a Kedves Testvéreknek. Az egy kenyérből való részesedés kifejezi együvé tartozásunkat. Mivel a mosoni városrészben lesz a városi megemlékezés ünnepi szentmisével, ezért DÉLELŐTT NEM LESZ SZENTMISE TEMPLOMUNKBAN. Magam is a mosoni templomban veszek részt a 9.45-kor kezdődő koncelebrált szentmisén.

Egyházmegyei családi napot tartanak szeptember 14-én Győrött

2019. augusztus 17. (szombat) 8:00

nek2019. szeptember 14-én 9 órakor kezdődik a Győri Egyházmegye által szervezett családi nap, amely a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében fog telni. A rendezvénynek a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont ad otthont.

A NEK Titkárság felhívása

2019. augusztus 16. (péntek) 8:00

1938A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága a 2020-as budapesti eseményekre készülve az alábbi felhívással kereste meg egyházmegyéinket.

Tegyél el eggyel több befőttet! 2. évad

2019. augusztus 13. (kedd) 8:00

Tegyél el eggyel több befőttet!Tegyél el eggyel több befőttet! – címmel ismét felhívással fordul a magyaróvári hívekhez az egyházközség karitászcsoportja. Ősszel tartanak egy befőtt vásárt. Szeptember folyamán várják majd a hívek lekvár, savanyúság vagy egyéb befőttjeit, amelyeket a következő vasárnap adomány fejében meg lehet vásárolni. Viszont már most kérik a Kedves Híveket, hogy amikor lekvárt, szörpöt vagy savanyúságot tesznek el, egy üveggel rakjanak többet, amelyet felajánlhatnak majd a karitász javára.

Hegyeshalmi lelkinap

2019. augusztus 12. (hétfő) 8:00

lelkinapAugusztus 17-én immár 16. alkalommal szervezik meg a Hegyeshalmi Lelkinapot a Stetni tónál, amelyen részt vesz Kerényi Lajos piarista atya is.

Szentmisék Nagyboldogasszony főünnepén

2019. augusztus 11. (vasárnap) 15:00

Akócsmalmi Mária-szoborAugusztus 15-én, azaz csütörtökön, Nagyboldogasszony parancsolt ünnepén reggel 8-kor is lesz szentmise templomunkban. Az esti szentmise után – a hagyományokhoz hűen – körmenetben elmegyünk az Akócsmalmi Mária-szoborhoz. Ne feledkezzünk el a szentmisén való részvételről, hogy méltón ünnepeljük meg a Szűzanya mennybevétele főünnepét!

Szentmise Lourdes-ból

2019. augusztus 5. (hétfő) 10:50

Lourdes-i zarándokaink 2019. augusztus 7-én, szerdán 7.30-kor Lourdes-ban, a jelenés barlangjában szentmisével kezdik napjukat, melyet Zoltán atya celebrál. Az alábbi link segítségével mi is csatlakozhatunk hozzájuk.

Élő közvetítés a barlangból: 

https://www.youtube.com/embed/HvFCBndg-WQ