A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

„Nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk” - Ferenc pápa üzenete a Missziók világnapjára

2021. október 17. (vasárnap) 8:00

misszio"Nem hallgathatunk arról, amit láttunk és hallottunk" (ApCsel 4,20)


FERENC PÁPA ÜZENETE A MISSZIÓK VILÁGNAPJÁRA


(2021. október 17.)


Kedves Testvéreim!


Amikor megtapasztaljuk Isten szeretetének erejét és felismerjük atyai jelenlétét személyes és közösségi életünkben, nem tehetünk mást, mint hogy hirdetjük és megosztjuk azt, amit láttunk és hallottunk. Jézusnak a tanítványaihoz való viszonya, az ő embersége, mely feltárul előttünk a megtestesülés titkában, az ő evangéliumában és húsvétjában, megmutatja nekünk, mennyire szereti Isten az emberiséget, és hogy magáévá teszi örömeinket és szenvedéseinket, reményeinket és aggodalmainkat (vö. II. Vatikáni Zsinat: Gaudium et spes lelkipásztori konstitúció, 22). Krisztusban minden arra emlékeztet bennünket, hogy a világ, melyben élünk, és a világ megváltásra szorultsága nem idegen tőle, és arra hív bennünket, hogy tevékenyen vegyünk részt ebben a küldetésben: "Menjetek ki az útkereszteződésekre, s akit csak találtok, hívjátok meg a menyegzőre!" (Mt 22,9). Senki sincs kizárva, senkinek sem kell kívülállónak vagy távolinak éreznie magát ettől az együttérző szeretettől.

Ima a keresztény missziókért

2021. október 16. (szombat) 8:00

Köszönjük Urunk, hogy érdemesnek találsz bennünket a Te országod építésére. Köszönjük, hogy feladatokat adsz nekünk, melyekben kiteljesedhetünk és megerősödhetünk a Veled való kapcsolatban. Add Urunk, hogy meghalljuk a hívásodat mindig és mindenkor, kifogásokat nem keresve el tudjuk hinni azt, hogy ez valóban a Te akaratod, és tudjuk azt teljesíteni sokkal jobban, mint ahogyan azt gondolnánk. Add, hogy mindig nyitott szívvel álljunk a megfelelő ügy mellé és kitartóan végezzük azt, csakis a Te dicsőségedre. Minden gondolatunk, szavunk, cselekedetünk a Te akaratod szerint legyen. A Te szereteted minden emberben el van ültetve és a Te egyetlen Fiad mindegyikünk bűnét magára vette. Szeretnénk, ha az egész világ értesülne erről az örömről. Védj meg minket, Uram az ördög minden cselszövésétől és csábításától, különösképpen pedig azokat, akik viszik ezt az örömhírt. Kérünk Urunk, minden keresztény testvérünknek, akik missziót folytatnak, adj erőt és védelmet a vállalt feladataikhoz. Áldd meg és óvd minden keresztény közösség misszióját minden kísértéstől és rossztól. Ámen

Missziók vasárnapja

2021. október 15. (péntek) 8:00

misszioVasárnap (október 17.) a Missziók vasárnapja lesz. Emlékezzünk meg imáinkban a missziók munkájáról, ugyanakkor a vasárnapi perselyadományunkat is a missziók javára fordítjuk. Legyen nyitott a szívünk a missziók, a missziókban szolgálatot tevő papok és szerzetesek, illetve világi személyek felé!

Hálatelt szívvel - személyes élmények a NEK-ről

2021. október 13. (szerda) 20:37

magyarovarAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson többen is részt vettek egyházközségünkből. A Szent Krisztina-kórus – ahogy arról már olvashattak – a több mint 2000 tagú összkar része volt. A személyes élményeiről írt Krass Károlyné.

Tegyél el eggyel több befőttet!

2021. október 10. (vasárnap) 11:17

Csapó István fotójaKözel 100 befőttet hoztak a Kedves Testvérek karitászcsoportunk "Tegyél el eggyel több befőttet" akciójára. Befőtt, savanyúság, szörp, lekvár, méz, szárított fűszer, aszalt gyümölcs és még néhány különlegesség került a kínáló asztalra.

Fülöp Tamás diakónusként szolgál itthon

2021. október 7. (csütörtök) 15:41


16-01-1


Nagy öröm számunkra Tamás testvérünk diakónussá szentelése és most különlegesen is örülhetünk, mert a hétvégén, azaz október 9-én este és 10-én délelőtt itthon teljesít majd szolgálatot, így személyesen is találkozhatnak vele a Kedves Hívek.

Fülöp Tamás diakónussá szentelése - élő közvetítés Rómából

2021. október 1. (péntek) 8:50

A szentmise 9 órakor kezdődik

https://www.youtube.com/embed/JlQiZr9GCeo

Szentségimádás szentelendő diakónusért

2021. szeptember 30. (csütörtök) 8:30

Fülöp TamásMa a szentmise előtt 17.00 órától szentségimádási órát tartunk, melyben Fülöp Tamásért imádkozunk, akit pénteken szentelnek szerpappá/diakónussá Rómában. szeptember 30-án este az ünnepélyes vesperás (esti dicséret) keretében tesz hitvallást valamit esküt, melyben hűséget fogad a pápának és saját Egyházmegyéjének. A vesperást a kollégium növendékeivel együtt imádkozza Kurt Koch bíboros, az Egység Pápai Tanácsának elnöke, aki másnap, azaz október 1-jén a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisében szenteli diakónussá és pappá a jelölteket a római Loyolai Szent Ignác templomban.

Terményáldás

2021. szeptember 30. (csütörtök) 8:00

Forrás: majsaplebania.huVasárnap (október 3.) a 9.30-kor kezdődő szentmise keretében hálát adunk Istennek mindazért a sok terményért, amelyekkel megajándékozott bennünket. Éppen ezért mindazok, akik szeretnék kifejezni hálájukat és szeretnék megáldatni terményeiket egy kosárban hozzanak kertjük gyümölcséből, zöldségéből vagy éppen saját termelői mézükből, hogy a szentmise után ünnepélyesen megáldhassuk azokat. Az így megáldott gyümölcsöket, zöldségeket szétoszthatják családtagjaik, barátaik között vagy éppen a hívek közösségében.

Fülöp Tamás diakónussá szentelése

2021. szeptember 27. (hétfő) 9:00

forrás: Collegium Germanicum et HungaricumNagy öröm mindannyiunk számára, hogy Istenünk a mi  plébániai közösségünkből is meghívott fiatalokat a papi szolgálatra és közülük Fülöp Tamás testvérünk már a szerpapszentelés  küszöbén áll.

Tamás szentelése Rómában a Loyolai Szent Ignác templomban lesz 2021. október 1-jén 9.00 órakor, amelyet interneten is lehet majd élőben követni. Honlapunkon október 1-jén 8.50-kor jelenik meg a link, de a hirdetésekben is megtalálható.