A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Idén is gondoljunk a velünk élő hajléktalanokra, rászorulókra

2020. február 27. (csütörtök) 8:00

nagyböjti lemondásNagyböjti lemondásunk akkor lesz igazán érdemszerző, ha azt valamilyen nemes célra fordítjuk. Ahogy az előző években, úgy idén is gondoljunk a velünk élő hajléktalanokra és rászorulókra! Jó lenne, ha minden héten elhoznánk a templomba egy jelképes ajándékot, melyet nekik ajánlunk fel. Így a következő vasárnapra mindenki, aki le tud mondani, aki tud böjtölni, hozzon magával a szentmisére egy tetszőleges száraztésztát, amit szíve őszinte szeretetével felajánl egy hajléktalannak, rászorulónak. Mi ezt összegyűjtjük és karitászcsoportunk segítségével eljuttatjuk mindazoknak, akik rászorulnak. Az utána lévő héten ismét más csekélységet gyűjtünk majd, és így lesz ez az idei nagyböjtben is. Gyakoroljuk az irgalmasságot!

Szülői értekezlet az elsőáldozók szüleinek

2020. február 24. (hétfő) 8:00

Fotó: Horváth GáborCsütörtökön az esti szentmise után 18.45-kor szülői értekezletet tartunk az elsőáldozók szülei részére itt a templomban. Kérem, hogy feltétlenül jöjjenek el és hozzák magukkal az elsőáldozási adatlapot, amelyet a közelmúltban a hitoktatók kiosztottak. Csak az lehet elsőáldozó, aki ezen az estén leadja a lapot, mivel továbbítanunk kell Győrbe, az Egyházmegyei Hivatalba.

Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt

2020. február 23. (vasárnap) 12:45

A barka megáldása Virágvasárnap (2019.)Hamvazószerdával (február 26.) elkezdjük húsvéti készületünk Szent Negyvennapját. Ezen a napon jelöljük meg a megszentelt hamuval a Kedves Testvérek homlokát az este 18.00 órakor kezdődő szentmise keretében. Aki teheti, vegyen rész ezen a szentmisén és hamvazószerdán hamvazkodjon!

Szeretettel közlöm a Magyarországra érvényes böjti fegyelmet:

Gyűjtés a katolikus oktatási intézmények javára

2020. február 20. (csütörtök) 8:00

Hildegard ÓvodaVasárnap, azaz február 23-án (és a szombat esti szentmisében) tartjuk a szokásos gyűjtésünket a katolikus iskolák javára. A gyűjtés teljes összegét az esperesi kerületben működő egyházmegyei oktatási intézmények javára fordítják. Kérjük a Kedves Híveket, hogy különös figyelmet fordítsanak anyagiakban is azokra a katolikus oktatási intézményekre, melyek a jövő ifjúságát keresztény szellemben nevelik! A jövő vasárnapi perselyadományunkat tehát erre a célra fordítjuk. 

Szombaton bérmálkozási felkészítő lesz

2020. február 19. (szerda) 8:00

Bérmálás 2017.Szombaton (február 22.) ismét bérmálási felkészítő lesz 9.30-tól a közösségi házban. Felhívom a bérmálkozók figyelmét, hogy a kitöltött bérmálási jelentkezési lapot ezen a napon le kell adni, mert továbbítanunk kell Győrbe

Nyílt nap a szemináriumban

2020. február 18. (kedd) 8:00

forrás: gyor.egyhazmegye.huNyílt nap lesz 2019. február 22-én a Győri Papnevelő Intézetben, melynek keretében lehetőség nyílik arra, hogy a Szeminárium élete és a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalok találkozhassanak az itt végzett atyákkal, és személyesen ismerhessék meg a kispapok életét. Jelentkezni lehet Kálmán Imre prefektus úrnál a címen vagy a 96/313-055-ös telefonszámon. Szeretettel buzdítom a középiskolás fiúkat, akiknek szívében érdeklődés van a szemináriumi élet iránt, hogy egy élményekben gazdag napot töltsenek el a kispapokkal és utazzanak el Győrbe! Kérem a szülők támogató segítségét is, melyet előre köszönök.

Nagyböjti triduum február 28 - március 1.

2020. február 17. (hétfő) 8:00

forrás: martinus.huA nagyböjti lelkigyakorlatunk február 28-29-március 1. lesz. A lelkigyakorlat vezetője Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános lesz. Pénteken, szombaton és vasárnap az esti szentmise keretében mondja el elmélkedéseit. Buzdítok mindenkit a részvételre, ezért is időzítettem a hét végére lelkigyakorlatunkat!

Szentmise közös szándékra február 23-án este

2020. február 16. (vasárnap) 21:10

Szentmise közös szánrékraVasárnap (február 23.) este 18.00 órakor ismét közös szándékra mutatunk be szentmisét. Aki valamilyen okból már nem tudott ebben az időszakban szentmisét felajánlani élő vagy elhunyt szeretteiért, esetleg egyéb szükséglet miatt szeretne szentmisét felajánlani (pl. egészségért, műtét sikeréért, felgyógyulásért, éhezőkért, szegény sorsú embertársainkért, jó szándékra stb.), megteheti, ha a hátsó intenciós pulpitusnál a borítékra ráírja a kért szándékot és adományát beleteszi a borítékba, majd a borítékot bedobja a pulpituson található nyílásba. Ezen a szentmisén az összes szándékot bemondjuk és ezekért végezzük szentmisénket.

Egy szándékot szeretnék már most kiemelni, mert ebben a szentmisében emlékezünk meg Nobilis Tiborról halálának 60. évfordulóján, aki 31 éven át (1929-1960) a magyaróvári római katolikus egyházközség, azaz templomunk karnagya volt.

Ministránsfoglalkozás - várjuk a fiúkat az oltárszolgálatra

2020. február 13. (csütörtök) 16:11

Virágvasárnap 2019.Szombaton, február 15-én újra lesz ministránsfoglalkozás 9.30-tól a templomban. Minden ministránst és ministrálni vágyó fiút szeretettel várok!

 

Deo Gratias! Ministráltam, az ég és föld királyának szolgáltam. Sok kegyelmet kaptam Uram. Légy velem édes jó Istenem otthon, utcán és minden helyen, hogy érted élve és halva, érted apostolkodva az örök életet elnyerjem. Amen. Szent Tarzíciusz ministránsok védőszentje könyörögj érettünk! (forrás: https://www.katolikusradio.hu/szentek/160)

A betegek szentségének ünnepélyes kiszolgáltatása

2020. február 2. (vasárnap) 19:22

Lourdes-i kápolna - Csapó István fotójaFebruár 11-én (kedd) a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária emléknapján, mely egyben a Betegek Világnapja, az esti szentmisében kiszolgáltatjuk a Betegek szentségét mindazon beteg, illetve idős testvéreinknek, akik jelentkeznek a szentség felvételre és kérik. Jelentkezni február 8-ig lehet a plébánián vagy a sekrestyében megtalálható jelentkezési lappal.