A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Művészeti album bemutatása Veszprémben (2017. december 17., vasárnap)

tegnap 12:36

A veszprémi Szent István ferences templomban „Én vagyok a világ világossága „ – Muzsinszki Nagy Endre festményei Jézus életéről című művészeti albumának bemutatójára és a Mendelssohn Kamarazenekar művészeinek adventi koncertjére kerül sor december 17-én, vasárnap, 15:30-kor. Az albumot bemutatja Márfi Gyula érsek. (Veszprém, Vár utca 33., 8200)

Az MKPK közleménye

szerda 18:31

Az alábbaikban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményét olvashatják.

Befejeződött a püspöki konferencia téli rendes ülése

december 7. (csütörtök) 12:00

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 5-én és 6-án megtartotta téli rendes ülését.

Állami kitüntetésben részesült Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius

december 5. (kedd) 8:13

A Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök Alberto Bottari de Castello apostoli nunciusnak Magyarországon végzett diplomáciai missziója elismeréseként.

Közösen támogatják Közép-Kelet Európa püspöki konferenciái a Libanoni Karitászt

december 4. (hétfő) 19:41

A cseh, horvát, lengyel, szlovák és magyar püspöki konferenciák képviselői december 4-én, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) székházában tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy közösen kívánják támogatni a Libanoni Karitász áldozatkész munkáját.

A haza atlétája

december 1. (péntek) 10:08

Az MKPK külföldi magyar lelkipásztori szolgálatért felelős püspökének 12. körlevele a külföldön élő magyar, illetve magyarul beszélő hívekhez és lelkipásztorokhoz, 2017 karácsonyán

Jócselekedetekkel várjuk Jézust

november 30. (csütörtök) 10:49

Idén december 3-án, veszi kezdetét az advent, amely a karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. Jézus születésének ünnepére az erre az időszakra jellemző katolikus szertartásokkal és szokásokkal készülünk, melynek része a böjt, a bűnbánat és a tettekben megnyilvánuló jócselekedetek. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Letölthetőek honlapunkról a 2018-as év ökumenikus imahetének információi

november 30. (csütörtök) 10:09

2018-ban az ökumenikus imahét január 21-28. között kerül megrendezésre. Az imahét anyagát a karibi keresztyén testvérek állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (2Móz/Kiv 15,6).

Veres András mondott homíliát a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában

november 25. (szombat) 20:03

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökének homíliája, mely november 24-én hangzott el a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában, az ad limina látogatás alkalmával, a magyar püspöki konferencia tagjaival bemutatott hálaadó szentmisén.

„Ez volt a legszemélyesebb találkozás” – Veres András az ad limina látogatásról

november 25. (szombat) 20:01

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vettek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Veres András győri megyéspüspököt, az MKPK elnökét Vértesaljai László kérdezte tapasztalatairól, élményeiről a Vatikáni Rádióban.