A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Október 1. és 31. között kerül megrendezésre a Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat (frissítve)

tegnap 12:13

A rendezvénnyel, amelynek idei mottója: „Szent László nyomában”, a Püspöki Konferencia a lovagkirályra szeretné fordítani a figyelmet. Ehhez kapcsolódóan az egyházmegyék szervezésében sokféle eseménybe kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelyekről egyházmegyénkénti bontásban az alábbiakban tájékozódhatnak. A programokat folyamatosan frissítjük.

A Szűzanya a megtérés forradalmát hirdeti – Konferencia a fatimai jelenések 100. évfordulóján

vasárnap 12:48

A fatimai jelenések 100. évfordulóján országszerte számos egyházi programmal emlékezik az Egyház. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 14-én konferenciát szervezett a Fatimai Szűzanya tiszteletére épült soroksári Szent István király-plébániatemplomban.

Van szeretettel közbenjáró édesanyánk – Szentmise a fatimai jelenések centenáriumán Soroksáron

vasárnap 12:43

A fatimai jelenések 100. évfordulóján, az utolsó jelenés napján, október 13-án országos zarándoklatot hirdettek a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István király-templomhoz. Az ünnepi szentmisében Erdő Péter bíboros, prímás felajánlotta hazánkat és népünket a fatimai Szűzanyának.

Információk a Zarándokok részére

október 9. (hétfő) 16:42

A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából október 13-án, pénteken 11 órakor kezdődő szentmisével kapcsolatos tájékoztatás

A fatimai jelenések 100. évfordulójának ünnepe október 13-án (frissítve a pontos helyszín!)

október 9. (hétfő) 10:00

Egyházunk az idei évben ünnepli a fatimai jelenések 100. évfordulóját, amely során országszerte számos rendezvénnyel emlékeznek meg a Szűzanya megjelenéséről egyházi programok keretében. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia október 13-án, pénteken - az utolsó jelenés évfordulóján - országos zarándoklatot szervez a soroksári Fatimai Szűzanya tiszteletére épült Szent István Király Plébániatemplomhoz, amelyre minden egyházmegyéből várják a papokat és a híveket. A templom előtti téren 11 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros úr lesz.

A karitász munka Istentől kapott küldetés

október 8. (vasárnap) 15:46

A Katolikus Karitász a Caritas Hungarica díjjal ismeri el azon önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Az idei évben 42 önkéntes részesül az elismerésben, amelyet október 7-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten. Az ünnepségen részt vett Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete.

Több vagy, ha adsz! - Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a 72 óra

október 7. (szombat) 10:35

A nagy érdeklődésre való tekintettel, 2017. október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu-n a regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12-15. között zajló 72 óra kompromisszum nélkül háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

Tanúk és tanítók – Húszéves jubileumát ünnepelte a Katolikus Pedagógiai Intézet

október 7. (szombat) 9:39

Létrejöttének huszadik évfordulóját ünnepelte a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI). Ebből az alkalomból október 6-án, a Szent István-bazilikában mutattak be hálaadó szentmisét, melynek főcelebránsa Veres András püspök, az MKPK elnöke volt. Délután gálaműsorra került sor a Nemzeti Színházban.

Legyünk aktívan jelen Európa formálásában – Veres András püspök a CCEE minszki tanácskozásáról

október 1. (vasárnap) 9:31

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 28. és október 1. között Minszkben tartotta éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE). A magyar Egyházat a tanácskozáson Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke képviselte.

Október 1. és 31. között kerül megrendezésre a Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozat

szeptember 29. (péntek) 12:13

A rendezvénnyel, amelynek idei mottója: „Szent László nyomában”, a Püspöki Konferencia a lovagkirályra szeretné fordítani a figyelmet. Ehhez kapcsolódóan az egyházmegyék szervezésében sokféle eseménybe kapcsolódhatnak be az érdeklődők, amelyekről egyházmegyénkénti bontásban az alábbiakban tájékozódhatnak. A programokat folyamatosan frissítjük.