A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Gyűjtés a Szentföld javára

március 14. (szerda) 11:20

Ahogy Szent Pál a korintusi testvérekhez fordul, és bátorítja őket, hogy nagylelkűen segítsék a jeruzsálemi, szűkölködő híveket, úgy a Szentszék a nagyböjti időszakban az ősi hagyományt követve március 18-án gyűjtést hirdet a templomokban a Közel-Keleten nehéz körülmények között élő keresztények javára.

Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

március 14. (szerda) 9:58

Balog Zoltán , az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

Befejeződött a püspöki konferencia tavaszi rendes ülése

március 8. (csütörtök) 11:15

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 6-án és 7-én megtartotta tavaszi rendes ülését.

Nyártól dr. Tóth Tamás az MKPK új titkára

március 8. (csütörtök) 11:00

A Konferencia titkárának második mandátuma idén nyáron lejár. A Püspöki Konferencia szabályzata szerint ezt a funkciót legfeljebb két alkalommal lehet betölteni, így a testület döntése szerint nyártól dr. Tóth Tamás, a római Pápai Magyar Intézet rektora veszi át a tisztséget.

Pro Cultura Christiana-díjban részesült Dr. Zombori István

március 6. (kedd) 15:31

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana-díjat adományozott Dr. Zombori István történésznek. A kitüntetést a testület nevében a konferencia elnöke, Veres András győri megyéspüspök adta át március 6-án, Budapesten. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet élete folyamán Dr. Zombori István a katolikus kultúr továbbadásáért végzett. Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; text-align:justify; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a 2018. évi nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

február 23. (péntek) 8:47

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervez országos szinten. Az adományozásra buzdító körlevelet, amelyet az alábbiakban közlünk, hazánk valamennyi katolikus templomában felolvassák február 25-én, vasárnap.

A pápa kéri: Most pénteken imádkozzunk és böjtöljünk a békéért!

február 22. (csütörtök) 17:17

Ferenc pápa arra hívja a világegyház tagjait és minden jóakaratú embert, hogy február 23-án tartson külön böjti és imanapot a békéért, amelynek hiányától sok helyen szenvednek szerte a világban.

Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára

február 22. (csütörtök) 14:50

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik egyházunk oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

Új elöljáró a Tihanyi Bencés Apátság élén

február 17. (szombat) 12:11

A Tihanyi Bencés Apátság közleményét olvashatják az alábbiakban.

Hortobágyi T. Cirill a Pannonhalmi Főapátság új apátja

február 16. (péntek) 12:09

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleménye a pannonhalmi főapát megválasztásáról.