A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Hálatelt szívvel - személyes élmények a NEK-ről

2021. október 13. (szerda) 20:37

magyarovarAz 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson többen is részt vettek egyházközségünkből. A Szent Krisztina-kórus – ahogy arról már olvashattak – a több mint 2000 tagú összkar része volt. A személyes élményeiről írt Krass Károlyné.

Hálatelt szívvel gondolok az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus napjaira. Csodálatos élmény volt a gyertyás körmenet. Az Andrássy út tele volt jóérzésű emberekkel, fiatalokkal, idősebbekkel, akiknek egyért dobogott a szívük: a Keresztény Magyarország megtartásáért. A jelmondata is ez volt a NEK-nek: "MINDEN FORRÁSOM BELŐLED FAKAD", és ha ez a mondat eljut a szívekig, hogy minden Krisztusból és a Szentségimádásból fakad, akkor az Egyházunk megmarad. Már ezért is érdemes volt részt venni a kongresszuson.

A másik indíttatás részemről, hogy anyai Nagyapám is ott volt az 1938-ban megtartott Eucharisztikus Kongresszuson. Bízom benne, hogy amikor a zárómise alatt felnéztem az égre, biztos, örülhetett ő is, hogy az unokája is követte a példáját, pláne, hogy még a 2140 tagú énekkarban énekelhettem is.

Ez a kongresszus sok élményt adott, a szervezők nagyon jól megszervezték. Sok impulzus, sok látványos elem, kórusének hangzott el, amely bennünket és a kívülállókat is megérinthette. Hálát adok a Jóistennek, hogy ott lehettem, még most is fülembe csengenek a szebbnél szebb kórusművek! Hálával, köszönettel tartozom karvezetőnknek, Szalainé Sándor Katalinnak, aki az egész nyarát feláldozta ránk, hogy minél többet tudjuk gyakorolni az elhangzott műveket. A Jóisten adjon erőt a továbbiakhoz azoknak is, akik segítettek bennünket, hogy részt vehettünk a 2021.

szeptemberébrn megtartott NEK-en.

Isten áldása legyen Mindnyájatokon!

Köszönettel és hálával:

Krass Károlyné

Szent Krisztina kórus tagja

Óvár

2021. szeptember

 

Fotó: Szalainé Sándor Katalin