A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

NEK egy kórus szemszögéből

2021. szeptember 27. (hétfő) 8:55

Ezzel a címmel jelent meg Szent Krisztina kórusunk karvezetőjének, Szalainé Sándor Katalinnak gondolatai a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. A teljes cikk ITT olvasható.

Fájdalmas Szűzanya ünnepe a Háromtölgy kápolnánál

2021. szeptember 15. (szerda) 8:00

008-haromtolgy-kulsoVasárnap (szeptember 19.) a Háromtölgy-kápolnához zarándokolunk el, hogy az előző évekhez hasonlóan megemlékezzünk a Fájdalmas Szűzanyáról. A szentmise 15.00 órakor kezdődik, melynek celebránsa és szónoka Radnics Zoltán SchP, a magyaróvári piarista iskola tanára és házfőnök. Előtte rózsafüzér is lesz.

Katekézis és bibliaismeret

2021. szeptember 13. (hétfő) 8:00

Szerdánként újra elkezdjük a felnőtt katekéziseket, de egy újabb lehetőséget is biztosítok, mégpedig megismerkedhetünk a Szentírással. Így minden szerdán lesz felnőtt katekézis, de az egyik héten a katekizmussal foglalkozunk (páratlan hét), vagyis folytatjuk hitismereteink elmélyítését, a másik héten pedig bibliaismereteinket gyarapítjuk (páros hét). Mindkét közösségi együttlétre mindenkit szeretettel várok! A pontos időpontok a faliújságon és a honlapon olvashatók! Most még a templomban találkozunk

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

2021. szeptember 12. (vasárnap) 15:54

009-ipartelepi-kapolna-belsoKedden (szeptember 14.) a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén nem lesz szentmise templomunkban, mert ekkor van a Szent Kereszt-kápolna búcsúnapja és este 18.00 órakor ott lesz szentmise.

BÉRMÁLKOZÓK, figyelem!

2021. szeptember 9. (csütörtök) 8:00

bermalkozasTisztelettel értesítem azokat a kilencedikeseket, akik szeretnének bérmálkozók lenni, hogy a sekrestyében, illetve a plébánián átvehető jelentkezési lap kitöltésével, egy rövid motivációs levél megírásával és a hetedikes, illetve nyolcadikos szentmisenaplóval jelentkezhetnek a szentségi felkészítőre szeptember 26-ig, mert utána elkezdjük a felkészülést havonta egy szombat délelőtt.

ELSŐÁLDOZÓK, figyelem!

2021. szeptember 9. (csütörtök) 8:00

elsőáldozásA hitoktatók a hittanórákon minden harmadikos gyermeknek kiosztanak elsőáldozásra való felkészítővel kapcsolatos jelentkezési lapot, melynek a leadási határideje szeptember 30. Akik nem adják le ezt a lapot, úgy tekintjük, hogy nem óhajtják gyermekük elsőáldozásban való részesülését.

Szentségi felkészítő

2021. szeptember 8. (szerda) 8:00

kereszteles-husvet-vigiliajanOlyan egyetemistáknak, illetve felnőtteknek indítunk felkészítő tanfolyamot (katekumenátus), akiket nem kereszteltek meg gyermekkorukban vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók. A tanfolyamról, szentségi felkészítőről a plébánián lehet érdeklődni, illetve a szentmisék előtt és után itt a templomban. Szeptember közepén szeretnénk elindítani a kurzust. Leginkább a házasságkötéshez és különösen keresztszülőség vállalásához van szükség a szentségek pótlására.

Szentségimádás a NEK idején templomunkban

2021. szeptember 6. (hétfő) 16:37

Forrás: iec2020.huVasárnappal elkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amely az egész katolikus világ egyik kiemelkedő eseménye, de különösen hazánknak egy nagy ajándék. 

Vándorlásunk társa lett - Három helyszínen szervezett szeretetvendégséget a Győri Egyházmegyei Karitász

2021. szeptember 5. (vasárnap) 13:30

forrás: KisalföldCsaknem 300 rászorulót vendégelt meg a Győri Egyházmegyei Karitász egyházmegyénk területén szeptember 4-én, szombat délben a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nulladik napján. A program egyúttal része volt egy országos szeretetvendégségnek a NEK Titkárság és a Katolikus Karitász együttműködésében.

Olvassuk el együtt egy év alatt A Katolikus Egyház Katekizmusát (KEK)!

2021. szeptember 4. (szombat) 7:00

www.iec2020.hu Lelki tréning napi 7 percben