A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Terményáldás

2021. szeptember 30. (csütörtök) 8:00

Forrás: majsaplebania.huVasárnap (október 3.) a 9.30-kor kezdődő szentmise keretében hálát adunk Istennek mindazért a sok terményért, amelyekkel megajándékozott bennünket. Éppen ezért mindazok, akik szeretnék kifejezni hálájukat és szeretnék megáldatni terményeiket egy kosárban hozzanak kertjük gyümölcséből, zöldségéből vagy éppen saját termelői mézükből, hogy a szentmise után ünnepélyesen megáldhassuk azokat. Az így megáldott gyümölcsöket, zöldségeket szétoszthatják családtagjaik, barátaik között vagy éppen a hívek közösségében.

Fülöp Tamás diakónussá szentelése

2021. szeptember 27. (hétfő) 9:00

forrás: Collegium Germanicum et HungaricumNagy öröm mindannyiunk számára, hogy Istenünk a mi  plébániai közösségünkből is meghívott fiatalokat a papi szolgálatra és közülük Fülöp Tamás testvérünk már a szerpapszentelés  küszöbén áll.

Tamás szentelése Rómában a Loyolai Szent Ignác templomban lesz 2021. október 1-jén 9.00 órakor, amelyet interneten is lehet majd élőben követni. Honlapunkon október 1-jén 8.50-kor jelenik meg a link, de a hirdetésekben is megtalálható.

NEK egy kórus szemszögéből

2021. szeptember 27. (hétfő) 8:55

Ezzel a címmel jelent meg Szent Krisztina kórusunk karvezetőjének, Szalainé Sándor Katalinnak gondolatai a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról. A teljes cikk ITT olvasható.

Fájdalmas Szűzanya ünnepe a Háromtölgy kápolnánál

2021. szeptember 15. (szerda) 8:00

008-haromtolgy-kulsoVasárnap (szeptember 19.) a Háromtölgy-kápolnához zarándokolunk el, hogy az előző évekhez hasonlóan megemlékezzünk a Fájdalmas Szűzanyáról. A szentmise 15.00 órakor kezdődik, melynek celebránsa és szónoka Radnics Zoltán SchP, a magyaróvári piarista iskola tanára és házfőnök. Előtte rózsafüzér is lesz.

Katekézis és bibliaismeret

2021. szeptember 13. (hétfő) 8:00

Szerdánként újra elkezdjük a felnőtt katekéziseket, de egy újabb lehetőséget is biztosítok, mégpedig megismerkedhetünk a Szentírással. Így minden szerdán lesz felnőtt katekézis, de az egyik héten a katekizmussal foglalkozunk (páratlan hét), vagyis folytatjuk hitismereteink elmélyítését, a másik héten pedig bibliaismereteinket gyarapítjuk (páros hét). Mindkét közösségi együttlétre mindenkit szeretettel várok! A pontos időpontok a faliújságon és a honlapon olvashatók! Most még a templomban találkozunk

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe

2021. szeptember 12. (vasárnap) 15:54

009-ipartelepi-kapolna-belsoKedden (szeptember 14.) a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén nem lesz szentmise templomunkban, mert ekkor van a Szent Kereszt-kápolna búcsúnapja és este 18.00 órakor ott lesz szentmise.

BÉRMÁLKOZÓK, figyelem!

2021. szeptember 9. (csütörtök) 8:00

bermalkozasTisztelettel értesítem azokat a kilencedikeseket, akik szeretnének bérmálkozók lenni, hogy a sekrestyében, illetve a plébánián átvehető jelentkezési lap kitöltésével, egy rövid motivációs levél megírásával és a hetedikes, illetve nyolcadikos szentmisenaplóval jelentkezhetnek a szentségi felkészítőre szeptember 26-ig, mert utána elkezdjük a felkészülést havonta egy szombat délelőtt.

ELSŐÁLDOZÓK, figyelem!

2021. szeptember 9. (csütörtök) 8:00

elsőáldozásA hitoktatók a hittanórákon minden harmadikos gyermeknek kiosztanak elsőáldozásra való felkészítővel kapcsolatos jelentkezési lapot, melynek a leadási határideje szeptember 30. Akik nem adják le ezt a lapot, úgy tekintjük, hogy nem óhajtják gyermekük elsőáldozásban való részesülését.

Szentségi felkészítő

2021. szeptember 8. (szerda) 8:00

kereszteles-husvet-vigiliajanOlyan egyetemistáknak, illetve felnőtteknek indítunk felkészítő tanfolyamot (katekumenátus), akiket nem kereszteltek meg gyermekkorukban vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók. A tanfolyamról, szentségi felkészítőről a plébánián lehet érdeklődni, illetve a szentmisék előtt és után itt a templomban. Szeptember közepén szeretnénk elindítani a kurzust. Leginkább a házasságkötéshez és különösen keresztszülőség vállalásához van szükség a szentségek pótlására.

Szentségimádás a NEK idején templomunkban

2021. szeptember 6. (hétfő) 16:37

Forrás: iec2020.huVasárnappal elkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amely az egész katolikus világ egyik kiemelkedő eseménye, de különösen hazánknak egy nagy ajándék.