A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Szülői értekezlet az elsőáldozók szüleinek

2020. szeptember 6. (vasárnap) 8:00

Szombaton (szeptember 12.) szülői értekezlet lesz a most ősszel elsőáldozók szülei részére itt a templomban 9.00 órakor. Mindenki megjelenésére feltétlenül számítunk, mert meg kell beszélni az időpontokat, mivel újabb járványügyi előírások léptek életbe!

Elmarad az olaszországi zarándoklat

2020. szeptember 5. (szombat) 23:05

Az utazási irodával egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy olaszországi zarándoklatunkat jövőre szervezzük meg, miután különféle megszorítások várhatók. Tervben van azonban egy egynapos gasztro-kulturális belföldi zarándoklat Bodjakra és környékére. Ezzel kapcsolatosan hamarosan bővebb tájékoztatást adok.

Az MKPK legfrissebb járványügyi intézkedései

2020. szeptember 5. (szombat) 22:59

logo-conferentia-nagyAz alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szeptember 4-én kiadott járványügyi rendelkezéseit adjuk közre, teljes terjedelmében. Veres András győri megyéspüspök döntése értelmében a Győri Egyházmegyében is az MKPK által megfogalmazott rendelkezések lépnek életbe.

Jubiláns házaspárok hálaadása – Tudnivalók a programról

2020. augusztus 31. (hétfő) 16:49

forrás: gyor.egyhazmegye.huTájékoztatjuk a 2020. szeptember 5-i hálaadásra regisztrált házaspárokat, hogy a püspöki szentmise helyszíne nem a Nagyboldogasszony-székesegyház, hanem a Püspökvár udvara lesz. A beléptetés a Püspökvár tornya alatti kapun történik.

Tanszerosztás a hívek adományaiból

2020. augusztus 28. (péntek) 14:00

Tanszerosztás - 2020.Idén harmadik alkalommal hirdette meg egyházközségünk karitászcsoportja az iskolakezdés előtti tanszergyűjtést és a tanszerosztást. Ezúttal is két hétvégén vártuk a templom bejáratával szemben lévő oltárhoz a hívek és a városlakók adományait. Olyan – jó állapotban lévő – iskolatáskát, tornazsákot, tolltartót vártunk, amelyet szívesen látnának saját gyermekükön és unokájukon is az adományozók. Emellett füzeteket, ceruzát, filctollat, tollat, ecsetet és számtalan iskolai felszerelést hoztak a hívek. Isten fizesse meg az adakozók jóságát! A tanszerosztást is két délután rendeztük meg a Lotz Károly utcai Katolikus Közösségi Házban. 17 iskolás tanévkezdését segítettük a felajánlásokkal. 

Veni sancte - Szentlelket segítségül hívó szentmise

2020. augusztus 28. (péntek) 8:00

veni-sancte-2019Szeptember 6-án, vasárnap lesz 9.00 órakor a tanévkezdő szentmise, amelynek keretében a Szentlélek Úristen segítségét kérjük, hogy világosítsa meg a tanulók értelmét, adjon nekik bölcsességet, kitartást a jó eredmények eléréséhez. Minden diákot szeretettel hívok és várok, különösen a hittanosokat! Ettől kezdve újra lesz 9.00 órakor szentmise.

Szentségi felkészítő tanfolyamra lehet jelentkezni

2020. augusztus 27. (csütörtök) 8:00

kereszteles-husvet-vigiliajanOlyan egyetemistáknak, illetve felnőtteknek indítunk felkészítő tanfolyamot (katekumenátus), akiket nem kereszteltek meg gyermekkorukban vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók. A tanfolyamról, szentségi felkészítőről a plébánián lehet érdeklődni, illetve a szentmisék előtt és után itt a templomban. Szeptember közepén szeretnénk elindítani a kurzust. Leginkább a házasságkötéshez és különösen keresztszülőség vállalásához van szükség a szentségek pótlására.

A vizsgakérdés: kicsoda nekem Jézus Krisztus? - aranymise templomunkban

2020. augusztus 25. (kedd) 16:46

aranymiseEgyházközségünk szombaton tartotta a templom búcsúját: aznap volt Szűz Mária királynő ünnepe. Az egésznapos szentségimádást követően a záró szentmisét a bezenyei származású Drobilits József atya mutatta be. A Veszprémi Főegyházmegye nyugalmazott plébánosa 50 éve szentelődött pappá.

Jelenünk és jövőnk ünnepe - Nagyboldogasszony napi zarándoklat

2020. augusztus 19. (szerda) 11:39

img-20200815-191602

Hagyományainkhoz hűen Nagyboldogasszony főünnepén az esti szentmise után elzarándokoltunk az akócsmalmi Szűzanya-szoborhoz, ahonnan számtalan zarándoklat indult, és ahova számtalan zarándoklat érkezett az évszázadok folyamán. 

Szentmise közös szándékra

2020. augusztus 18. (kedd) 8:00

Augusztus 30-án (vasárnap) az esti szentmisét ismételten közös szándékra ajánljuk fel. Templomunkban a hátul kihelyezett pulpitusnál lehet szándékot kérni. A borítékra írjuk rá a szándékot és adományunkat helyezzük a borítékba, majd dobjuk a nyílásba. Ebben a szentmisében mindazokért imádkozunk, akik kérik.