A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Aranymise templomunkban

2020. augusztus 17. (hétfő) 14:28

forrás: internetSzombaton (augusztus 22.) szentségimádási napunk zárásaként és templomunk patrónájának ünnepén az esti szentmisét 18.00 órakor Drobilits József ny. plébános aranymisés atya mutatja be. A szentmise záróáldása egyben aranymisés áldás lesz. Hordozzuk aranymisés József atyát imádságunkban, hisz sokszor számíthattunk és – remélem – a jövőben is számíthatunk segítségére!

Szent István királyunk főünnepe

2020. augusztus 14. (péntek) 8:00

Szent IstvánMár előre jelzem, hogy augusztus 20-án, Szent István királyunk főünnepén, reggel 8 órakor és este 18 órakor lesz szentmise templomunkban. Az esti szentmise keretében adunk hálát az új kenyérért. Megáldjuk azt, majd a szentmise után szétosztjuk a Kedves Testvéreknek. Az egy kenyérből való részesedés kifejezi együvé tartozásunkat. Mivel a mosoni városrészben lesz a városi megemlékezés ünnepi szentmisével, ezért DÉLELŐTT NEM LESZ  SZENTMISE TEMPLOMUNKBAN. Magam is a mosoni templomban veszek részt a 9.45-kor kezdődő koncelebrált szentmisén.

Tanszergyűjtés

2020. augusztus 13. (csütörtök) 8:00

TanszergyűjtésEgyházközségünk karitászcsoportja idén is meghirdeti iskolakezdési akcióját. Augusztus 15-16., valamint 22-23. fogadjuk a templom bejáratával szemben lévő oltárnál az felajánlásokat. Olyan jó állapotban lévő iskolatáskát, tornazsákot várunk, amelyre gyermeküknek már nincs szüksége, de másnak még alkalmas lehet a tanévre. Az adományok kiválasztásánál gondoljanak arra, hogy saját gyermekükön, unokájukon szívesen látnák-e. Akinek már nagyobb a gyermeke, vagy éppen még nem jár iskolába, hozhat új színes ceruzát, grafitceruzát, tollat, radírt, filctollkészletet stb. is.

Augusztus 22. - templomunk szentségimádási napja

2020. augusztus 12. (szerda) 8:00

szentségimádásAugusztus 22-én, a Boldogságos Szűz Mária Királynő – templomunk patrónájának – ünnepén, egész napos szentségimádás lesz templomunkban. A nap programjáról részletesebben majd a következő vasárnap olvashatunk. Addig is kérem, hogy akik vállalnának egy-egy félórát a szentség őrzésére, iratkozzanak fel a sekrestyében lévő lapon.

Játékosan Istennel és embertársainkkal

2020. augusztus 11. (kedd) 8:00

hittantábor - 2020.Egyházközségünk két hitoktatója, Sebőkné Palme Éva és Árvay Kitti idén is megszervezte a nyári napközis hittantábort. Az alsósok július utolsó hetében együtt imádkoztak, kirándultak, kézműveskedtek és számtalan élménnyel gazdagodtak.

17. Hegyeshalmi Lelkinap

2020. augusztus 10. (hétfő) 9:56

Hegyeshalmi LelkinapLelki felüdülés, találkozás, eucharisztia, kegyelem, öröm, zene. Ezekkel a gondolatokkal rendezik meg immár 17. alkalommal a Hegyeshalmi Lelkinapot, amelynek témája: Eucharisztia: áldozat és kegyelem. Az előadó idén Wolf Pál Péter bősárkányi plébános atya lesz. A helyszín pedig a falu határában lévő Stettni-tó partja. A lelkinapot a koronavírussal kapcsolatos érvényes előírásoknak megfelelően rendezzik meg, és kérik ezek betartását résztvevőktől is.

Imádkozzunk a szentelendőért!

2020. augusztus 10. (hétfő) 9:49

Győri EgyházmegyeAugusztus 15-én Veres András megyéspüspök a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében diakónussá szenteli Simon Dávid papnövendéket a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Imádkozzunk a szentelendőért!

Mára mennybevételének főünnepe - Nagyboldogasszony

2020. augusztus 10. (hétfő) 9:42

Akócsmalmi SzűzanyaAugusztus 15-én, azaz szombaton lesz Nagyboldogasszony parancsolt ünnepe. A pénteki előesti szentmise mellett reggel 8-kor is lesz szentmise templomunkban, míg a szombat esti szentmise érvényes vasárnapra is. Az esti szentmise után – a hagyományokhoz hűen – körmenetben elmegyünk az Akócsmalmi Mária-szoborhoz. Ne feledkezzünk el a szentmisén való részvételről, hogy méltón ünnepeljük meg a Szűzanya mennybevétele főünnepét!

Jubiláns házaspárok jelentkezését várja az egyházmegye

2020. július 23. (csütörtök) 8:00

gyori-egyhazmegye2020. szeptember 5-én, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, melyre szeretettel hívja és várja azokat a házaspárokat, akik római katolikus templomban történt házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5.,10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., 65.). Jelentkezni augusztus 9-ig lehet a lakóhely szerint illetékes plébánián. A szentmisét követően a főpásztor vendégül látja a jubiláló házaspárokat a Püspökvár udvarán.

Repülős zarándoklat Szent Pio atya sírjához

2020. július 20. (hétfő) 20:44

forrás: https://www.italieonline.eu/hu/san-giovanni-rotondo-24.htmPlébániánk repülős zarándoklatot hirdet 2020. október 26-30. között az olaszországi San Giovanni Rotondoba Pietrelcinai Szent Pio atya sírjához, valamint a környék kulturális emlékeinek felkutatására. Plakát a faliújságon, bővebb információ pedig a plébánián kapható hivatali időben.