A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

SZENTMISÉK RENDJE 2019. szeptember 1 - 8.

2019. augusztus 31. (szombat) 18:00

Vasárnap

Évközi 22. vasárnap

8.00

10.30

 
11.30

 
18.00

† József édesapa, nagyapáért

† Rozália és Károly szülőkért, valamint † családtagokért

Lassú Viktória, Szabó Milán, Skultéti Panka és Kis Stella Devínia keresztelője

† családtagokért

 

Hétfő

 

7.00

15.00

pro populo

Demeter Zoltánné Anna temetése (régi)

 

Kedd

Nagy Szt. Gergely pápa és egyháztanító – E

18.00

† Kollmann családtagokért és két vejükért

 

Szerda

 

18.00

† nagyszülőkért és † édesapáért – ROZÁLIA KÁPOLNÁBAN

 

Csütörtök

Kalkuttai Szt. Teréz szűz – e

13.00

17.00

18.00

Kovács Zoltánné Mária temetése (régi)

SZENTÓRA

papi és szerzetesi hivatásokért

 

Péntek

 

12.00

17.00

18.00

Sztán Péterné temetése (régi)

GYÓNTATÁS

† Gizella és Lajos szülőkért, valamint † Sándor, Judit és Lajos testvérekért

 

Szombat

Szt. Márk, István, Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk – Ü

18.00

† Rozália feleség, édesanya, nagymamáért, valamint † Bertalan és Hanák szülőkért

 

Vasárnap

Évközi 23. vasárnap

8.00

 
9.00

 
10.30

 
11.30

 
18.00

† Imre és Mária szülőkért, valamint † Erzsébet testvérért

† Megyimori Mátyás és Hanaszek Erzsébetért – VENI SANCTE

† Ilona és István szülők, nagyszülőkért, † Gabriella testvérért és † családtagokért

Fricz Kornél Gábor, Nagy Zoé Amira és Glaser Emese keresztelője

† Mária és Pál szülőkért, valamint † Kristófért

Vasárnap (szeptember 1.), nem lesz szentségimádási óra, mivel augusztusban szentségimádási nap volt templomunkban volt, szeptember 14-én pedig a Szent Kereszt kápolnában lesz. Rózsafüzér titokcsere a szentmisék előtt és után lesz a sekrestyében.

• Hétfőnként a reggeli szentmise fél órával korábban lesz hittanórák beosztása miatt, azaz szeptember 2-től a hétfői szentmisék 7.00 órakor kezdődnek.

Szerdán (szeptember 4.), mivel Palermói Szent Rozália szűz emléknapja, a szentmisénket 18.00 órakor a Rozália kápolnában mutatjuk be (Lotz K. u 2.). Előtte rózsafüzért imádkozunk 17.30-tól. A templomban ezen az estén nem lesz szentmise.

Csütörtökön (szeptember 5.), elsőcsütörtök lévén, 17.00 órakor szentségimádási órát tartunk papi és szerzetesi hivatásokért könyörögve, majd ezt követően a szentmisénket is erre a szándékra ajánljuk fel. Érezzük nagy felelősségünknek a hivatásokért való imádságot és minél többen vegyünk részt a szentórán és a szentmisén.

Vasárnap (szeptember 8.) az iskolai év kezdetéhez kapcsolódva, a Szentlélek Úristen segítségét kérjük, hogy világosítsa meg a tanulók értelmét, adjon nekik bölcsességet, kitartást a jó eredmények eléréséhez. A Szentlélek hívó VENI SANCTE himnuszt a 9 órakor kezdődő szentmisében imádkozzuk. Minden diákot szeretettel hívok és várok, különösen a hittanosokat! Ettől kezdve újra lesz 9.00 órakor szentmise.

• Olyan egyetemistáknak, illetve felnőtteknek indítunk felkészítő tanfolyamot (katekumenátus), akiket nem kereszteltek meg gyermekkorukban vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók. A tanfolyamról, szentségi felkészítőről a plébánián lehet érdeklődni, illetve a szentmisék előtt és után itt a templomban. Szeptember közepén szeretnénk elindítani a kurzust. Leginkább a házasságkötéshez és különösen keresztszülőség vállalásához van szükség a szentségek pótlására.

• Nagy szeretettel hívom a Kedves Testvéreket a Győri Egyházmegye által szervezett családi napra, amely a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében telik  2019. szeptember 14-én.  A nap programjai 9 órakor kezdődnek a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A részvétel a közös ebéd miatt regisztrációhoz kötött! Jelentkezni lehet szeptember 5-ig az egyházmegye honlapján. Bővebb információ a faliújságon kihelyezett plakáton, valamint honlapunkon. Mindenkit várunk!

• A Katolikus Karitász  magyaróvári csoportja a hívek adományaiból kb. 160 000Ft értékű tanszert tudott átadni 24 család, illetve 50 gyermek részére, iskolakezdési támogatásként. Isten fizesse vissza százszorosan minden jószándékú adakozó támogatását! 

Imádkozzunk a keresztelendőkért, házasulandókért, a betegekért és az elhunytakért!

Isten áldása kísérje mindannyiunk életét, jövő heti munkáját, avagy nyári pihenését!