A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

SZENTMISÉK RENDJE 2019. augusztus 25 - szeptember 1.

2019. augusztus 24. (szombat) 18:00

Vasárnap

Évközi 21. vasárnap

8.00

 
10.30

11.30

 
18.00

† Mészáros Béláné Teréz édesanya, nagymama, dédnagymamáért

† szülőkért

Kammerhofer Sára és Júlia, Hofbauer Pál és Vilmos keresztelője

szentmise közös szándékra

 

Hétfő

 

7.30

pro populo

 

Kedd

Szt. Mónika – E

18.00

† nagyszülőkért, † szülőkért és † József férjért

 

Szerda

Szt. Ágoston püspök és egyháztanító – E

18.00

† Anna és László szülőkért valamint élő és † rokonokért

 

Csütörtök

Keresztelő Szt. János vértanúsága – E

18.00

† Karolina és József szülők, nagyszülők, dédszülőkért

 

Péntek

 

18.00

† Tímea testvérért

 

Szombat

 

15.00

18.00

Miksó Renáto – Molnár Szandra házasságkötés

az augusztus hónapban eltemetettekért: Szügyi Béláné Kovarik Erzsébet, Kéri Pálné Gacs Magdolna, Mészáros Béláné Erdős Teréz, Morvay Gyuláné Mezei Erzsébet, Végh Józsefné Cseh Karolin

 

Vasárnap

Évközi 22. vasárnap

8.00

10.30

11.30

 
18.00

† József édesapa, nagyapáért

† Rozália és Károly szülőkért és † családtagokért

Lassú Viktória, Szabó Milán, Skultéti Panka keresztelője

† családtagokért

• Egyházközségünk karitászcsoportja idén is meghirdette iskolakezdési akcióját. Vasárnap (augusztus 25.) az esti szentmise végéig hozhatjuk a templom bejáratával szemben lévő oltárhoz az felajánlásokat. Olyan jó állapotban lévő iskolatáskát, tornazsákot várunk, amelyre gyermeküknek már nincs szüksége, de másnak még alkalmas lehet a tanévre. Az adományok kiválasztásánál gondoljanak arra, hogy saját gyermekükön, unokájukon szívesen látnák-e. Akinek már nagyobb gyermeke van, vagy éppen még nem jár iskolába, hozhat új színes ceruzát, grafitceruzát, tollat, radírt, filctollkészletet stb. is.

Azon a szülők, akik úgy érzik, hogy gyermeküknek, gyermekeiknek szükségük lenne iskolatáskára, tornazsákra, színes- és grafitceruzára, jöjjenek el augusztus 26-án, hétfőn 16 és 19 óra között a Lotz Károly utcai közösségi házba, ahol Egyházközségünk Karitászcsoportjának munkatársai várják őket.

Vasárnap (szeptember 1.), nem lesz szentségimádási óra, mivel augusztusban templomunkban volt szentségimádási nap, szeptember 14-én pedig a Szent Kereszt kápolnában lesz. Rózsafüzér titokcsere a szentmisék előtt és után lesz a sekrestyében.

• Olyan egyetemistáknak, illetve felnőtteknek indítunk felkészítő tanfolyamot (katekumenátus), akiket nem kereszteltek meg gyermekkorukban vagy nem voltak elsőáldozók, illetve bérmálkozók. A tanfolyamról, szentségi felkészítőről a plébánián lehet érdeklődni, illetve a szentmisék előtt és után itt a templomban. Szeptember közepén szeretnénk elindítani a kurzust. Leginkább a házasságkötéshez és különösen keresztszülőség vállalásához van szükség a szentségek pótlására.

Szeptember 8-án, vasárnap, lesz 9.00 órakor a tanévkezdő szentmise, melynek keretében a Szentlélek Úristen segítségét kérjük, hogy világosítsa meg a tanulók értelmét, adjon nekik bölcsességet, kitartást a jó eredmények eléréséhez. Minden diákot szeretettel hívok és várok, különösen a hittanosokat! Ettől kezdve újra lesz 9.00 órakor szentmise.

Imádkozzunk a keresztelendőkért, házasulandókért, a betegekért és az elhunytakért!

Isten áldása kísérje mindannyiunk életét, jövő heti munkáját, avagy nyári pihenését!