A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

SZENTMISÉK RENDJE 2019. március 10 - 17.

2019. március 10. (vasárnap) 8:26

Vasárnap

Nagyböjt 1.

vasárnapja

8.00

 
9.00

 

10.30

11.30

18.00

† Malvin és Sándor szülők, nagyszülők, dédszülőkért

† Renner Vincéért, Irén feleségéért, † Derkusich Istvánért, Julianna feleségéért és családtagjaikért

† Hegyi Tibor férj, édesapáért

Demjén Dávid keresztelője

† Imre és Irén szülőkért, valamint † fiuk Zoltán férj, édesapáért – lelkigyakorlatos beszéd

 

Hétfő

 

7.30

13.00

14.00

pro populo

Nyerges Jánosné Izabella temetése (régi)

Lakatos Imréné Magdolna temetése (régi)

 

Kedd

 

18.00

† Imre és Sarolta szülőkért

 

Szerda

 

15.00

18.00

Nagy Ottóné Irén temetése (régi)

† Ferenc férjért

 

Csütörtök

 

18.00

† Gabriella édesanya halálának emlékére

 

Péntek

 

17.15

 
18.00

keresztúti ájtatosság – karitász csoportunk vezetésével

hálából 60. születésnapon

 

Szombat

 

18.00

 
19.00

 † József édesapáért, József testvérért, nagyszülőkért és keresztszülőkért

éjszakai szentségimádás és szentgyónás

 

Vasárnap

Nagyböjt 2.

vasárnapja

8.00

9.00

10.30

 
18.00

† Sándor férj, édesapa, nagyapáért

† nagyszülőkért

† Irén és András szülők, nagyszülők, dédszülőkért

† Laki Vince férj, édesapa, nagyapáért, valamint † Fazekas és Laki szülőkért, testvérekért

 

• A héten lesz a tavaszi kántorböjt, melynek lényege, hogy az előttünk álló hét szerdáján, péntekén és szombatján szigorú böjtöt tartunk, melyet a plébániai közösségünk családjaiért és lelki megújulásáért ajánlunk fel.

        A kántorböjt pontos böjti fegyelme:

-          szerdán és pénteken szigorú böjt van: 3-szor lehet étkezni, 1-szer lehet jóllakni és húsfélétől tartózkodni kell,

-          szombaton enyhített böjt van: 3-szor lehet étkezni, 1-szer lehet jóllakni és húsfélét egyszer lehet fogyasztani,

-          fontos eleme az őszinte szentgyónás,

-          lehetőség szerint vegyünk részt szentmisén,

-          többet imádkozzunk és gyakoroljuk az irgalmasság cselekedeteit!

• Szerdán (március 13.) folytatódik felnőtt katekézisünk a közösségi házban (Lotz K. u. 2.) 19.00 órától. Igyekszünk megismerkedni hitünkkel, amit minden vasárnap megvallunk, próbáljuk helyre tenni gondolatainkat, elmondjuk véleményünket, meglátásunkat egy-egy kérdéssel kapcsolatban, ugyanakkor válaszokat is keresünk kérdéseinkre. Minden felnőtt érdeklődőt szeretettel hívok és várok!

• Pénteken (március 15.) a szentmise előtt 17.15 órától közös keresztúti ájtatosságot végzünk templomunkban. Ez alkalomból plébániai közösségünk karitász csoportja vezeti. Minél többen vegyünk részt rajta és elmélkedjünk Krisztus Urunk szenvedéséről.

• Szombaton (március 16., a tavaszi kántorböjt záró napja) az előző évekhez hasonlóan "éjszakai" szentgyónás és szentségimádás lesz templomunkban. Ez azt jelenti, hogy a szentmise után kihelyezzük az Oltáriszentséget és 21 óráig gyóntatok. Egyedülálló lehetőség ez azoknak, akik a hétköznapokban később fejezik be munkájukat és lehetőség arra, hogy tiszta lélekkel éljék meg a nagyböjti időszakot. Ilyenkor nemcsak szentgyónásra, de lelki beszélgetésre is lesz lehetőség kb. fél órában. Mindenkit szeretettel várok!

Hamvazószerdával elkezdtük húsvéti készületünk Szent Negyvennapját. Ne feledjük, hogy kötelező hústól való megtartóztatás van nagyböjt péntekjein a betöltött 14 éves kortól.

Szombaton és vasárnap (március 16-17.) lesz Győrben a könnyező Szűzanya búcsúja. Bővebb információ és program a faliújságon kihelyezett plakáton olvasható.

• Ismét megrendezzük süteménysütő versenyünket a "plébánia süteménye, illetve tortája" cím elnyeréséért. Bővebb tájékoztató és a kiírás a faliújságon megtalálható.

• Folytatva nagyböjti lemondásunkat, amikor a velünk élő hajléktalanokra és rászorulókra is gondolunk, a mostani héthez hasonlóan a következő vasárnapra mindenki, aki le tud mondani, aki tud böjtölni, hozzon magával a szentmisére egy tetszőleges konzervet (hal, máj, hús, készétel), amit szíve őszinte szeretetével felajánl egy hajléktalannak, rászorulónak. Mi ezt összegyűjtjük és karitász csoportunk segítségével eljuttatjuk mindazoknak, akik rászorulnak. Az utána lévő héten ismét más csekélységet gyűjtünk majd, és így lesz ez az idei nagyböjtben is. Gyakoroljuk az irgalmasságot!

Imádkozzunk a keresztelendőkért, házasulandókért, a betegekért és az elhunytakért!

Isten áldása kísérje mindannyiunk életét, nagyböjti előkészületét!