A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Olvassuk el együtt egy év alatt A Katolikus Egyház Katekizmusát (KEK)!

2020. szeptember 21. (hétfő) 6:48

www.iec2020.huLelki tréning napi 7 percben

Kezdetét veszi a NEK 3+1. (negyedik) előkészületi éve. A NEK Titkárság szeretne ennek az évnek a lelki részéhez segítséget nyújtani.


Ezt az évet a szeretetből és hitből fakadó tettekNEK szánják. Ehhez jó megismernünk a hitünket, válaszokat kapni kérdéseinkre. Arra hívnak az Eucharisztikus Kongresszusra készülve, hogy olvassuk el A Katolikus Egyház Katekizmusát (KEK) a következő év során.

Hogyan?


2020. szeptember 21-től 2021. szeptember 4-ig, a Kongresszus kezdetéig minden napra (a vasárnapokat és a főbb ünnepnapokat kivéve) összeállítottak kb. kétoldalnyi olvasnivalót a KEK-ből, az abban használt számozás segítségével. Ennek elolvasása mintegy 7 percet vesz igénybe naponta. Ennyi törődést igazán megérdemel a hitünk. :)

 

Hol található a Katekizmus?


A Katekizmust elolvasható nyomtatott formában a Szent István Társulat kiadásában ITT.

Az interneten a https://archiv.katolikus.hu/kek/ oldalon

A KEK applikáció segítségével is, amit androidos telefonra INNEN lehet ingyenesen letölteni.

 

Honnan tudom, melyik nap mit kell olvasni?


Az egész évre való beosztás INNEN tölthető le PDF-ben, nyomtatható formában, amin minden egyes hét végéhez érve kipipálhatók az elolvasott részek, és könyvjelzőként is használható.

Minden hétfőn kitesznek az arra a hétre szóló részeket a NEK Facebook oldalára.

Ha csak egy e-mailt szeretne kapni hetente az adott héten elolvasandó szöveg linkjeivel, akkor erre iratkozzon fel (semmi mást nem küldünk ebben a hírlevélben): FELIRATKOZÁS

Ha pedig naponta szeretné e-mailben megkapni az aznap olvasandó teljes szöveget, akkor erre (semmi mást nem küldünk ebben a hírlevélben): FELIRATKOZÁS

Egyedül olvassam vagy másokkal?


Olvasható egyedül is, de jó megosztani a tapasztalatait, kérdéseit másokkal. A már működő közösségeket, imacsoportokat, plébániai kisközösségeket arra bátorítják, hogy olvassák együtt és rendszeresen beszéljék át az olvasottakat, hetente, kéthetente vagy havonta összegyűlve, esetleg online. De létre is hozható néhány fős KEKO (Katekizmust Olvasó) csoportokat erre az évre.


Kérdések a feldolgozáshoz:


1. Miben erősítettek meg az olvasottak?


2. Mi lepett meg a legjobban?


3. Mi az, amit eddig másképp tudtam?


4. Min kell változtatnom az életemben ahhoz, hogy a Katekizmusban olvasottak érvényre jussanak?


5. Milyen kérdést tennék fel az olvasottakkal kapcsolatban teológiát végzett vagy pap/szerzetes ismerősömnek? 

 

forrás: www.iec2020.hu