A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Veni Sancte Spiritus - tanévkezdő szentmise

2019. szeptember 10. (kedd) 6:55

Veni Sancte 2019.A Szentlélek segítségül hívásával megkezdődött egyházközségünkben is a 2019-2020-as nevelési év. A nyári szünet után először ünnepeltük az Eucharisztiát 9 órakor. A tanév során újra lesznek diákmisék templomunkban, de bármelyik vasárnapi vagy szombat esti szentmisére várjuk a diákokat és szüleiket.

A Szentlelket segítségül hívó énekkel és egy könyörgéssel kezdtük meg a nevelési évet templomunkban. A hittanosokkal és szüleikkel együtt ünnepeltek a Hildegard Óvoda munkatársai is.

Veni Sancte 2019.Istent már reggel, ahogy a verses imádság mondja: szívünk első gondolatával kérhetjük, hogy velünk maradjon a nap során – hívta fel a figyelmet a prédikációban Zoltán atya. Plébánosunk azt is javasolta – nemcsak a diákoknak, hanem a felnőtteknek  is –, hogy az ébredés után gondoljuk végig, aznap mi vár ránk. Feladatainkat, gondjainkat, örömeinket, fájdalmainkat már reggel ajánljuk Isten kegyelmébe, akinek segítségét érezni fogjuk a mindennapok nehézségeiben.

Este pedig érdemes végiggondolni a napot, és hálát adni Isten segítségéért, bocsánatot kérni az aznapi vétkeinkért – javasolta lelkipásztorunk.

Veni Sancte 2019.A tanév során újra lesznek délelőtt 9 órakor is szentmisék templomunkban. A diákok továbbra is a szentélyrácson elhelyezett kosárba tehetik misenaplójukat, amelyet lepecsételve a szentmisét követően kapnak vissza. 

 

szöveg: Horváth Gábor

fotó: Horváth-Medgyesi Katalin