A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

A NEK Titkárság felhívása

2019. augusztus 16. (péntek) 8:00

1938A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Titkársága a 2020-as budapesti eseményekre készülve az alábbi felhívással kereste meg egyházmegyéinket.

Készülve a kongresszusra a NEK Titkárság minél szélesebb körben szeretné megismertetni a 2020-ban Budapesten megrendezendőésre kerülő  találkozó üzenetét. Ezzel összefüggésben kiemelt figyelmet fordít az 1938-as eseményekre, amikor szintén Budapest adott otthont e világméretű rendezvénynek. A 82 évvel ezelőtt hazánkban zajló kongresszus nemcsak az egyházi életben hozott megújulást, hanem számos, mind a mai napig meghatározó budapesti látványelemet is köszönhetünk a programsorozatnak, amilyen például a Lánchíd díszkivilágítása.


A NEK Titkárság éppen ezért várja mindazok jelentkezését, akik részt vettek a '38-as kongresszuson, vagy annak keretében voltak elsőáldozók. Szeretné, ha megszólítva az idősebb korosztályt, történeteiket, tanúságtételeiket és visszaemlékezéseiket megosztva a nagyközönséggel, minél többekben ébredne fel a vágy a 2020-as, egy hetes programsorozaton való részvételre. 


Olyan tanúságtevőket keresnek, akik vállalnák, hogy egy interjúban beszámolnak élményeikről, amelyet később a Magyar Televízió is műsorra tűzne.


Jelentkezni lehet, elérhetőség megadásával a e-mail-címen, augusztus 31-ig.


Az alábbi videóban Faluhelyi Józsefné Matusz Ilona visszaemlékezését lehet meghallgatni.


Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: NEK Titkárság