A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Itassa át lelkünket a Passió szövege

2019. április 14. (vasárnap) 12:00

Virágvasárnap 2019.Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja. Ma ünnepli az Egyház Krisztus Urunk Jeruzsálembe való bevonulását a húsvéti misztérium beteljesítésére. Egyházközségünk a lúcsonyi kápolnánál gyűlik össze a plébániai szentmise előtt. Itt szentelte meg a barkákat Bodó Zoltán plébános. Both Zoltán diakónus pedig a Jézus bevonulásáról szóló részt olvasta fel a Szentírásból. Cserkészeink a nyári táborozásukhoz fogadtak el adományokat, cserébe barkát adtak a híveknek. A körmenet a kápolnától a belvároson keresztül énekelve vonul át a plébániatemplomba, ahol a Szent Krisztina Női Kar énekelte el a Passiót.

Virágvasárnap 2019.A Szent Anna-kápolna előtt Bodó Zoltán plébános arra hívta fel a figyelmet, hogy az elkövetkezendő napok szertartásain így a mai körmeneten is ne csak testben legyünk ott, hanem tárjuk ki szívünket, hogy megértsük a misztériumot.

"Arra emlékezünk, hogy Jézus mint dicsőséges király vonult be Jeruzsálembe, legalábbis a nép úgy üdvözli őt: Hozsanna Dávid fiának. Akkor már Jézus tudja, hogy ez számára nem ugyanazt az utat jelenti, mint amit a népnek jelent. És mi is tudjuk, hogy Jézus számára nem ugyanaz az út. Jó lenne, ha ebben a szertartásban már a mai napon, és majd a Szent Háromnapban egyre inkább elmélyítenénk önmagunkban azt a misztériumot, amit ünneplünk. Sokszor úgy vagyunk ott ezeken az alkalmakon, hogy látjuk: mi történik, de igazán belül nem tudjuk átérezni. Éppen ezért különösképpen is felhívnám a figyelmet arra, hogy útközben az énekekre is figyeljünk, figyeljünk a Passióra. Itassa át a mi lelkünket a Passió szövege, hogy már most előre átéljük azt, amit hamarosan a Szent Háromnapban átélünk.

Virágvasárnap 2019. Virágvasárnap 2019.

Virágvasárnap 2019. Virágvasárnap 2019.Virágvasárnap 2019.

További képek itt érhetők el 

Szöveg és kép: Horváth Gábor