A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Gyakoroljuk az irgalmasságot! - Idén is gyűjtünk apróságokat nagyböjt vasárnapjain

2019. március 7. (csütörtök) 18:02

Sajtótájékoztató a nagyböjti gyűjtésről2016 nagyböjtjében az Irgalmasság rendkívüli szentévében hirdette meg először a Magyaróvári Egyházközség nagyböjti gyűjtését. Azóta is ugyanazzal a céllal kérjük a hívek adományait hétről hétre. A velünk és mellettünk élő rászorultak számára minden vasárnap csak egy kis apróságot várunk a magyaróvári plébániatemplomba. Ma erről tartottunk sajtótájéokztatót a Katolikus Közösségi Házban.

Ferenc pápa az Irgalmasság rendkívüli szentévét meghirdető Misericordiae Vultus (Az irgalmasság arca) kezdetű bullájában így ír: "Jézus igehirdetése elénk állítja az irgalmasság e cselekedeteit, hogy fölmérhessük, vajon az ő tanítványaiként élünk-e, vagy sem. Fedezzük fel az irgalmasság testi cselekedeteit: jóllakatni az éhezőket, megitatni a szomjazókat, felöltöztetni a ruhátlanokat, befogadni a jövevényeket, ápolni a betegeket, meglátogatni a rabokat, eltemetni a halottakat." Többi közt ezek a gondolatok indították útnak 2016-ban a nagyböjti gyűjtéssorozatot. 

Sajtótájékoztató a nagyböjti gyűjtésről"Az a hit lényege, hogy nyitott szemmel járok, és észreveszem a másik ínségét. Olyan vagyok mint az irgalmas szamaritánus, aki képes lehajolni a másik emberhez, képes felemelni a másik embert, képes segíteni őt a bajában. A nagyböjti időszakban erre még inkább rávilágítunk: az Egyházban elengedhetetlen a szeretetcselekedetek gyakorlása" - fogalmazott Bodó Zoltán plébános a mai sajtótájékoztatón.

Ebben az évben az alábbi adományokat kérjük:

2019. március 10. egy csomag száraztészta

2019. március 17. egy doboz ételkonzerv

2019. március 24. egy doboz tisztálkodó szer (tusfürdő, sampon)

2019. március 31. országos élelmiszergyűjtés

2019. április 7. egy pár zokni vagy fehérnemű

2019. április 14. egy csomag édesség (tartós sütemény, kávé, tea)

A felajánlásokat főként a szombat esti és a vasárnapi szentmisékkel kapcsolatban várjuk a bejárattal szemben lévő oltárhoz. Szívesen fogadjuk azok felajánlásait is, akik nem rendszeres résztvevői a vasárnapi szentmiséknek, de segítenének a felsorolt apróságok valamelyikével.

Sajtótájékoztató a nagyböjti gyűjtésről"Az összegyűlt adományokat elsősorban a mosonmagyaróvári Hajléktalanok Átmeneti Szállására illetve a Családok Átmeneti Otthonába szállítjuk. Az országos gyűjtésre érkezett felajánlásokból pedig a karitászcsoportunk által támogatott nagyjából 70 családot illetve egyedülálló, idős embert segítjük" - ismertette az adományok felhasználását Kránitz Péter, a karitászcsoport vezetője.

Sajtótájékoztató a nagyböjti gyűjtésrőlA Magyaróvári Egyházközség Karitászcsoportja részt vesz a plébániai közösség hitéletében is: március 15-én, a 17.15-kor kezdődő keresztút elmélkedéseit ők imádkozzák.

 

 

 

kép és szöveg: Horváth Gábor