A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Faültetés a háromtölgynél

2021. november 29. (hétfő) 14:07

Csapó István felvételeA Plébániai Tanácsadó Testület szervezésében tölgyfákat ültettek a Fájdalmas Szűz tiszteletére szentelt kápolna környékén, amit a helyiek Háromtölgy kápolnának neveznek. A történet szerint az egyik fára mászott fel a farkasok elől egy kéményseprő legény, aki megfogadta: ha a Szűzanya megmenti, egy képet akaszt a fára hálája jelélül.

A Feketeerdő felé vezető út melletti ligetben álló három tölgyfa ideje lassan lejár. Utánpótlásukról gondoskodva hat tölgycsemetét ültettek el a hétvégén a Magyaróvári Egyházközség tagjai, de kitisztították a három öreg tölgy környékét is, valamint ülőalkalmatosságokat helyeztek el. Ugyan még messze a nyári hőség, de várják önkéntesek jelentkezését, akik majd a szárazság idején megöntözik a csemetéket.

Csapó István felvételeCsapó István felvételeCsapó István felvételeCsapó István felvételeCsapó István felvétele

Valaha környék népszerű zarándokhelye volt a magyaróvári hívek által 1890-ben épített  kápolna. Napjainkban a szeptemberi búcsú ünnepére zarándokolnak ide a magyaróvári és a bezenyei hívek, tavasszal pedig itt tartja fogadalomtételi ünnepségét a 70. sz. Széchenyi István Cserkészcsapat is.

Csapó István felvételeCsapó István felvételeCsapó István felvétele