A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Veres András megyéspüspök megáldotta a felújított magyaróvári várat

2021. június 12. (szombat) 16:47

varmegaldasAz alábbi imádsággal áldotta meg a felújított magyaróvári várat Dr. Veres András megyéspüspök:

 

Mindenható és gondviselő Istenünk!


A teremtő jóságod megalkotta ezt a gyönyörű világot, amelybe az embert állítottad, hogy irányítsa annak alakulását. Azért adtál értelmet az embernek, hogy képes legyen erre a magasztos feladatra és munkájával Téged és embertársait szolgálja. Elődeink azért építették ezt a várat, hogy a nemzetet ért gyilkos veszedelmek idején védjék szeretteiket és embertársaikat. Ez a mostani felújítás már egészen más célt szolgál, amely nem kevésbé fontos. Az emberi tudás gyarapításának helye ez az épület, amely korunk szellemi és kulturális hadviselésének idején ugyanúgy szolgálja az emberi élet védelmét.

Azt kérjük ma Tőled, hogy akik itt az emberi tudás átadásában, illetve annak elsajátításában fáradoznak, mindig érezzék a Te gondviselő szeretetedet és annak felelősségét, hogy a teremtett világ őrzése az élet és az életfeltételek védelmét szolgálja. Az ebben az intézetben végzett tudományos kutatás eredményeit mindig és kizárólagosan az élet védelmére és sohasem annak pusztítására használják! Az itt élők és dolgozók kapcsolatát hassa át mindig a kölcsönös tisztelet és megbecsülés egymás iránt! Sohase feledkezzenek el arról, hogy minden emberi munka csak a teremtő Isten iránti tisztelet és alázat által szolgálhatja a tudomány fejlődését. Vagyis, hogy az Istenbe vetett hit sohasem állhat szemben a tudománnyal és fordítva. Ahogy a Nobel-díjas fizikus Max Planck tanította: "Mind a tudomány, mind a vallás Istenbe vetett hitet kíván. A hívők számára Isten van a kezdetben, a fizikusnak pedig Isten van minden megfontolás végén. Bárhová nézünk, sohasem találunk ellentmondást a vallás és a tudomány között, inkább teljes összhangot minden lényeges dologban" – vallotta a világhírű tudós.


Kérünk tehát Istenünk! Áraszd ki áldásodat és szenteld meg ezt a felújított vár épületet! Kérünk, hallgasd meg jóságosan imádságainkat, amellyel áldásodért könyörgünk azokra, akik ebben az épületben tanítanak és tanulnak, hogy Téged mindig a legfőbb Jónak ismerjenek meg és őszinte tisztelettel közeledjenek embertársaikhoz. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.


Győri Egyházmegye Sajtóiroda


Fotó: Krizsán Csaba / MTI; Marcali Gábor / GyőrPlusz