A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Imádság a Szent József- (család) év megnyitó ünnepségén

2021. május 1. (szombat) 23:00

Szent József szobra templomunkbanOltalmad alá futunk, Istennek szent Szülője, és nehézségeink közepette hozzád is teljes bizalommal fordulunk, Szent József! Amikor most Jegyesednek, az értünk véres könnyeket hullató Szent Szűznek képe előtt az Ő segítő oltalmáért könyörgünk, a te pártfogásodat is ugyanolyan bizalommal kérjük.

Miután ma Egyházmegyénkben is ünnepélyesen megnyitottuk a neked és a Családnak szentelt évet, különösen is ráhagyatkozunk atyai szívedre és gondoskodó szeretetedre. Te, aki az Anyaszentegyháznak oly hathatós pártfogója vagy, öleld szívedre Egyházmegyénk családjait, különösen a nehézségekkel küszködőket, valamint szenvedő és beteg híveinket, papjainkat és szerzeteseinket. 


Szent József, arra a szeretetre hagyatkozva, amely téged a Szeplőtelen Szűzanyához fűzött, s arra az atyai érzületre gondolva, amellyel a gyermek Jézusnak viselted gondját, könyörögve kérünk, nézz kegyesen itt könyörgő gyermekeidre, akiket Jézus Krisztus az Ő vére árán váltott meg, és gyámolíts bennünket erőddel és segítségeddel minden ügyünkben.


Szent József, akinek gondoskodó szeretetére minden szükségünkben bizalommal számíthatunk, fordítsd felénk most is atyai tekintetedet, és figyelj gyermekeid kéréseire. Ránk nehezedő bajainkban bizalommal fordulunk hozzád. Ne vonakodj szerető oltalmadba venni fontos és nehéz ügyeinket, amelyek most különösen is nyomasztanak bennünket. Add, hogy közbenjáró szereteted ajándékai Isten dicsőségére és gyermekeid javára váljanak. Légy szószólónk isteni Fiadnál, akinek itt a földön figyelmes, szerető nevelője és hűséges oltalmazója voltál.


Szent József, légy szószólónk a Szűzanyával együtt, akinek szerető és szeretett Jegyese voltál. Bízunk abban, hogy nekünk is hathatós pártfogónak bizonyulsz. Mi, akik most alázattal borulunk le Szent Jegyesed vérrel könnyezett kegyképe előtt, esedezve kérünk: amint egykor a kisded Jézust kiragadtad a legnagyobb életveszélyből, úgy védd meg most is Isten gyermekeit, az Egyházat az ellenséges támadásoktól és minden bajtól. Végy állandó pártfogásodba bennünket, hogy példáddal és segítségeddel támogatva szentül élhessünk, boldog halált érhessünk, és a mennyben örök boldogságot nyerhessünk. Ámen!

 

szöveg: Győri Egyházmegye Sajtóiroda