A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Akolitusavatás Rómában

2020. december 10. (csütörtök) 21:10

Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum Egyházközségünk kispapja, Fülöp Tamás is azon szeminaristák között van, akiket múlt szombaton avatott akolitussá P. Daniele Libanori SJ római segédpüspök. Egyházmegyénk honlapján az alábbi beszámolója olvasható.

Advent második vasárnapjának előesti szentmiséjében ünnepelte a római Pontificium Collegium Germanicum et Hungaricum de Urbe a másod-, illetve harmadéves növendékek admisszióját, lektor és akolitusavatását. Az ünnepi szentmise főcelebránsa P. Daniele Libanori SJ római segédpüspök volt. Szentbeszédében ő szólt az avatandókhoz és admisszióban részesülőkhöz, és bátorította őket, hiszen ez az ünnep fontos lépés az elköteleződésben, a papsághoz vezető út során. Kiemelte azt is, mennyire fontos hűségben és szeretetben szolgálni az Egyházat, akire mindig anyaként kell tekinteni, anyaként kell szeretni, ahogyan a Germanicum történetének példás életű papjai, vértanú szentjei is tették. A Collegium közösségének, a kilenc országból érkező, római tanulmányaikat folytató papoknak, és papnövendékeknek valóban nagy ünnepe volt ez. A püspök az Anyaszentegyház nevében kilenc kispapot vett fel a papságra jelöltek közé, négyüket avatta lektorrá.

Imádkozzunk az avatottakért és a jelöltek közé felvettekért, hogy Isten kegyelmével tegye teljessé a jót, amit bennük megkezdett!

Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum

Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum

Forrás: Fülöp Tamás, gyor.egyhazmegye.hu

Fotó: Collegium Germanicum et Hungaricum