A weboldal helyes működéséhez engedélyezze böngészőjében a javascriptet!

Egész novemberben búcsú nyerhető

2020. október 29. (csütörtök) 8:00

Vasárnap (november 1.), Mindenszentek főünnepén, mely parancsolt ünnep, az esti szentmisét ajánljuk fel az egyházközség elhunyt tagjaiért. Ezt követően megemlékezünk egyházközségünk tavalyi halottak napjától egészen az ideiig elhunyt minden testvérünkről.

A "búcsú" a bűneinkért járó ideig tartó büntetések elengedése, azaz része Jézus Krisztus kiengesztelő művének és nagy kegyelem! Most a Halottak napja – Mindenszentek ünnepe időszakában lehetőségünk van a teljes búcsú elnyerésére elhunytjaink számára az alábbi módon:

- A világjárvány miatt idén novemberben minden nap teljes búcsút nyerhetünk, ha temetőt látogatunk és imádkozunk a megholtakért. A teljes búcsú elnyerésének feltétele a szentgyónás (azaz a megszentelő kegyelem állapotában kell lenni – ha valaki mostanában gyónt, nincs halálos bűne, akkor értelemszerűen nem kell újra gyónnia), szentáldozás, és egy Miatyánk és Hiszekegy elimádkozása a pápa szándékára.

- Szerdán, csütörtökön és szombaton gyóntatok a szentmisék előtt, ha valaki búcsúnyerési szándékkal szeretne lelkileg megtisztulni.